Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  torsdag, juni 09, 2005

  Ingen Persson i Almedalen

  [UPPDATERAD] Läser i DN att det blir partisekreterare Marita Ulvskog som blir socialdemokraternas huvudtalare på partiets dag under Almedalsveckan i sommar. De flesta andra partier kommer att representeras av sina partiledare, men Göran Persson väljer - i enlighet med sin egeninstiftade tradition - att i stället tala i Björkviks folkets park i augusti. Det är tråkigt och innebär en missad chans att komma ut i debatten med ett socialdemokratiskt budskap. Jag ser ingen motsättning mellan medverkan under Almedalsveckan och framträdande på ett eget arrangemang i Björkvik.

  Förutom Ulvskogs tal kommer finansminister Pär Nuder att leda ett ekonomiskt seminarium på tisdagen under Almedalsveckan. Dit kommer också den nya danska s-ledaren Helle Thorning-Schmidt (läs mer om henne här) och den brittiske finansministern Gordon Brown.

  Jag kommer själv att vara på plats i Visby hela veckan och får förhoppningsvis tillfälle att blogga om mina intryck därifrån. Fungerar bara den trådlösa uppkopplingen så kommer jag rent av kunna blogga live direkt från tal och seminarier.

  Observera gärna läsarkommentaren om att Persson tydligen talat i Almedalen 2002. Det hade jag uppenbarligen missat.


  Kommentarer om "Ingen Persson i Almedalen"

   

  Blogger AndersML skrev... (09 juni, 2005 16:06) : 

  Det är lite för förhoppningsfull symbolik i att Persson kliver tillbaka och låter finansminister Pär Nuder frottera sig med sin brittiske kollega, den blivande premiärministern. Men visst. Hellre lyssna på Storbritanniens näste premiärminister än Sveriges näste f d partiledare.

  Vet du om någon av Browns speciella rådgivare kommer finnas där?

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (09 juni, 2005 16:28) : 

  Jag tror inte att man ska se det som att Persson "kliver tillbaka" i det här fallet. Han har ju aldrig talat i Almedalen.

  Har tyvärr ingen inside info om vilka Brown har med sig. Är det någon särskild du undrar över?

   

  Blogger AndersML skrev... (09 juni, 2005 17:52) : 

  Det kan du ha rätt i, även om han väl var där valet -02 (googlade lite, och den här och den här förhoppningsfulla texten). Men de talar iofs bara om att han kommer åka dit.

  Specialrådgivarna har väldigt mycket av NL och nya, mer medieinriktade och politiserade policyråd över sig (i vart fall för den som läser Nicholas Jones böcker), och jag var mest nyfiken. Ett namn som dock fortfarande finns kvar är Browns vapendragare Ed Balls - kommer han?

   

  Blogger AndersML skrev... (09 juni, 2005 17:54) : 

  Err. E B är ett namn som finns kvar efter att vissa (Whelan m fl) tvingades avgå, det vill säga.

   

  Anonymous Anonym skrev... (22 juni, 2005 09:28) : 

  Göran Persson talade faktiskt i Almedalen 2002, och en inte alltför grov gissning är att han kommer att göra det även nästa valår (om han fortfarande är med...).

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (22 juni, 2005 12:23) : 

  Carla: okej, fel av mig. Om han däremot kommer att tala i Almedalen nästa år tror jag, av flera skäl, det ännu är för tidigt att yttra sig om.

   

  Ingen Persson i Almedalen'">kommentera