Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  måndag, oktober 31, 2005

  En mediepolitik värd namnet

  Den socialdemokratiska partikongressen har beslutat att, i enlighet med partistyrelsens förslag, bifalla en motion om att ta fram ett mediepolitiskt program. Just detta har i och för sig beslutats tidigare, närmare bestämt på partikongressen 2001, där en mediepolitisk arbetsgrupp under ledning av dåvarande partisekreterare Lars Stjernqvist tillsattes. Än så länge har arbetsgruppen inte gjort så mycket väsen av sig, men kanske blir det ändring på det nu när arbetsgruppen fått förnyat förtroende och mandat. Som ordförande i Socialdemokratiska pressföreningen, som länge drivit på partiet om en mediepolitik värd namnet, hoppas jag att arbetsgruppen kommer att innehålla också människor med erfarenhet och kunskap om journalistik och medier, och inte bara bli ett forum för partigängare.


  Kommentarer om "En mediepolitik värd namnet"

   

  Blogger Martin Tunström skrev... (31 oktober, 2005 20:38) : 

  Ja, partiet borde bli betydligt bättre när det gäller media. Man borde få fram en tidning (Som vi alla sitter och väntar på) som är värt namnet. (Politiskt intresserade människor lider vi inte brist på) En sådan tidning skulle ha enorma fördelar gentemot andra tidningar, i form av intervjuer med ledande Socialdemokrater i stat, kommun och landsting och fakta och information som man kan bli först med och därmed bestämma mer av dagordningen.

  Man borde också använda sig av Internet för att förmedla en Internetradio permanent. Webb-tv: s som man har borde också användas flitigare vid t.ex. seminarium, pressträffar och annat så att folk som vill, kan se hela inslaget istället för klippta delar som man ser i tv. Men också att folk som gärna vill lyssna på seminarium kan göra det genom att titta på webb-tv istället för att behöva åka långa avstånd. (Sedan kan det vara bra för framtida historieforskning att ha ett stort arkiv)

   

  En mediepolitik värd namnet'">kommentera