Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  måndag, maj 15, 2006

  Bloggar förändrar de mediala spelreglerna

  Utan att ge mig in i spekulationerna om hur Lars Danielsson tillbringade annandagen så noterar jag att Lars Nord, professor i politisk kommunikation, i Resumé appropå detta konstaterar att de traditionella medierna ännu inte har anpassat sig efter den parallella offentlighet som finns på nätet. De traditionella medierna kan inte låta bli att använda uppgifterna, men vågar inte säga rakt ut vad som står eller referera källan på ett tydligt sätt, enligt Lars Nord.
  För den som inte har tillgång till informationen på internet eller inte bryr sig särskilt mycket om Lars Danielsson blir journalistiken obegriplig. Dunkla antydningar är den sämsta lösningen, säger Nord, och tillägger:

  Det blir konstigt när vi inte kan läsa om en sak i tidningarna vid frukostbordet, men sedan kan gå till datorn och ta reda på allt. Detta är en utmaning för de traditionella medierna som de ännu inte har lärt sig att hantera.


  Kommentarer om "Bloggar förändrar de mediala spelreglerna"

   

  Blogger Nils skrev... (15 maj, 2006 19:11) : 

  Jag tycker det verkligt intressanta är om en viss journalist på Aftonbladet planterade ryktet på ett visst diskussionsforum på nätet och därefter hos två bloggare med anknytning till Folkpartiet för att sedan kunna referera till "ryktesspridning på nätet" utan att behöva ta ansvar för källan.

  Men det är ju bara ryktesspridning...

   

  Anonymous Anonym skrev... (15 maj, 2006 22:58) : 

  För oss slöa - vad är det för rykte ni refererar utan att tala ur skägget (precis som journalisterna gör enligt Nord/Morian)?

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (15 maj, 2006 23:08) : 

  Sorry Peter, men jag har ingen lust att bidra till ryktesspridningen.

   

  Anonymous Anonym skrev... (16 maj, 2006 01:15) : 

  Det har du ju gjort på precis samma sätt som "andra journalister" när du säger att du känner till ett rykte men inte vill tala om vari det består. Nu var det ju inte så svårt att ta reda på.

  Då uppstår förstås frågan varför Danielsson - om han nu vänstrar med en kollega - skulle veckla in sig i publika oklara uttalanden om vad han haft för sig. Ingen utom möjligen hans fru skulle väl kunna antas uppröras särskilt över det.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (16 maj, 2006 11:43) : 

  Touché

   

  Blogger A.R.Yngve skrev... (16 maj, 2006 13:08) : 

  Kanske pressen kan lösa sitt dilemma genom att trycka de "känsliga" nyheterna så här?
  ----------
  "LARS visk-visk-visk ANKLAGAS FÖR visk-visk EFTER TSUNAMIKATASTROFEN

  -Lars visk-visk-visk har visk-visk om vad han gjorde efter tsunamikatastrofen, hävdar visk-visk-visk. Under visk-visk-visk framgick att visk-visk-visk och visk-visk..."
  (*SATIR*)

   

  Bloggar förändrar de mediala spelreglerna'">kommentera