Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  fredag, oktober 13, 2006

  Fler s-röster i medierna

  Jag blev intervjuad av Dagens Media i går om den mediepolitiska arbetsgrupp som socialdemokraterna tillsatt. Med partisekreterare Marita Ulvskog i spetsen sonderar gruppen terrängen på den svenska mediemarknaden, och en tanke som dryftats inom socialdemokratiska led är att köpa in sig i delar av tidnings- eller tv-marknaden. En sådan idé är en edition av Svenska Dagbladet med socialdemokatiskt ledarsida.

  Detta har jag skrivit om tidigare.

  I Dagens Media säger jag att jag inte tror att det är någon bra idé att starta en helt ny tidning som ska vara rikstäckande och konkurrera med de befintliga. Det kräver alltför stora investeringskostnader.

  Däremot är det viktigt att säkra en mångfald av socialdemokratiska röster i det befintliga medielandskapet. Jag tycker därför att man ska fundera över hur man kan ordna en vidare spridning av den uppsjö av duktiga socialdemokratiska krönikörer och ledarskribenter som redan finns i dag. Kanske skulle man också kunna starta ett traineeprogram för blivande socialdemokratiska ledarskribenter och opinionsbildare.

  Detta inlägg är pingat på Intressant.se. Andra bloggar om: , , .


  Kommentarer om "Fler s-röster i medierna"

   

  Blogger Markus "LAKE" Berglund skrev... (13 oktober, 2006 11:28) : 

  Trainee-program? du har inte fått inspiration til den idén från din kära fru? (Angående det där med "äras den som äras bör) :-)

   

  kommentera