Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

    Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

    www.flickr.com
    This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

    tisdag, december 05, 2006

    Följetongen "Journalister hatar bloggare", avsnitt 1432

    I veckans nummer av tidningen Journalisten skriver Kristina Kappelin en krönika om hur mycket på efterkälken Italien (där hon bor och arbetar) är på IT-området. Krönikan avslutas med följande visdomsord:

    "Det nuvarande problemet är således att datorerna är få, bredband för dyrt och täckningen för dålig. Det dröjer säkert ett par år till innan gapet har fyllts igen. Jag ser dock en icke oväsentlig fördel. Man slipper blogg-eländet."

    Andra skriver intressant om , .


    Kommentarer om "Följetongen "Journalister hatar bloggare", avsnitt 1432"

     

    Anonymous Anonym skrev... (05 december, 2006 22:18) : 

    Jag kan förstå vad hon menar, det skrivs mycket i bloggar som är rätt dåligt - men som ändå drar uppmärksamhet från bättre grejer tack vare formatets lättillgänglighet.

    Viär nog rätt många som lägger tid på att läsa och skriva dåliga texter, istället för att bilda oss och sedan någon gång ibland bidra med mer högkvalitativ text?

     

    Blogger Simon Petrus skrev... (05 december, 2006 22:23) : 

    Antar att de snarast är rädda för konkurrens. Intressant är att i synnerhet kvällstidningarna men även andra medier, inklusive SVT, har ökat andelen så kallade tyckare. Enligt min definition så är det personer som uttalar sig om dagsaktuella händelser men inte själva tagit fram uppgifterna. Dessa tyckare kallar sig allt från kolumnister, experter, analytiker eller ledarskribenter. Jag kan inte se någon principiell skillnad på dessa och bloggarna. Till bloggarnas fördel kan sägas att de i regel använder sig av källhänvisningar medan tyckarna bara tycker.

     

    Anonymous Anonym skrev... (06 december, 2006 11:57) : 

    Bra sammanfattat Simon. Det stora skillnaden är väl att hon kan titulera sig som journalist och får betalt för att publicera sina "krönikor" i etablerade media, medan bloggare tycker till alldeles gratis och på en hemsida...

     

    kommentera