Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  onsdag, december 13, 2006

  Kampen mot hiv går vidare

  Jag har tidigare skrivit en del om mitt engagemang i kampen mot hiv/aids och att jag deltar som frivillig i ett svensk-tanzaniskt projekt med att få fram ett effektivt vaccin. Nyligen åkte några ur det svenska medicinska team som jobbar med vaccinet ned till Tanzania för att på plats se hur arbetet fortgår där.

  Vetenskapsmagasinet på SVT2 handlar i kväll om denna resa och de ännu bristfälliga satsningar som görs för att ta fram livsavgörande läkemedel mot hiv, tuberkulos, malaria och andra sjukdomar som drabbar den fattiga världen. Tillsammans dödar dessa sjukdomar 35 000 människor varje dag – 15 miljoner varje år. Och de läkemedel som i dag finns tillgängliga i till exempel Afrika är uråldriga, dyra och dåligt anpassade – om det ens finns några över huvudtaget.

  I Vetenskapsmagasinet visas vardagen på en klinik i kåkstaden Khayelitsha – där så många som ofattbara en tredjedel är hiv-positiva och tuberkulosen breder ut sig. Dessutom får vi se de suveräna svenska och afrikanska forskarnas jakt på vaccin, läkemedel och diagnosmetoder för de försummade sjukdomarna – och inte minst deras frustration och kamp för att få ihop nog medel för att bedriva den livsavgörande forskningen.

  Missa inte detta!

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Kampen mot hiv går vidare"

   

  kommentera