Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  onsdag, januari 03, 2007

  Fler kloka eftervalstankar

  Jag uppdaterade tidigare i dag mitt tidigare inlägg om intressanta artiklar om socialdemokratisk eftervals- och framtidsdebatt i det senaste numret av Libertas. Jag fick då anledning att läsa om Marta Axners bidrag, som hon nu lagt ut på sin blogg.

  Marta Axners artikel har rubriken ”Hög tid att vädra ut den kvävande ledarskapskulturen”, och den är riktigt, riktigt bra. Rekommenderad läsning, inte minst för socialdemokrater (men, för all del; även ni med andra partisympatier får förstås också gärna ta er en titt).

  Hon skriver bland annat att det under den pågående valberedningsprocessen för att vaska fram förslag till ny partiordförande också är viktigt att hela partitoppen ses över, ”kanske är det fler i VU och partistyrelsen som borde ställa sina platser till förfogande”. Också Erik Laakso är inne på samma spår och undrar när beskedet kommer att Marita Ulvskog ställer sin plats till förfogande. ”Lika självklart som att vi behöver rannsaka vår politik och förnya vår partiledning är det att vi behöver en ny kraft som tar över partiets taktiska dispositioner”, skriver han.

  Men som Marta Axner konstaterar så spelar ”ingenting av det /.../ någon större roll om vi inte på allvar vågar släppa fram visionerna, tankarna, idéerna och engagemanget från medlemmarna”. Jag kan bara instämma i att det är ett positivt första steg att partiets valberedning låtit medlemmar och lokala föreningar vara med och nominera partiledare. Och som Marta skriver så får inte detta bli en engångshändelse, ”utan början på en process där socialdemokratin återigen kan bli ett folkrörelseparti värt namnet”.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Fler kloka eftervalstankar"

   

  kommentera