Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  onsdag, februari 14, 2007

  Hälften av studenterna vill lämna kåren

  Det visar sig att tanken på ett slopat kårobligatorium verkar ha stöd bland landets studenter. Så många som varannan student säger sig vilja lämna sin studentkår om kårobligatoriet avskaffas. Det visar en enkätundersökning som publiceras i det kommande numret av tidningen Studentliv (ännu ej på nätet) som DN kommit över.

  Endast 15 procent av de tillfrågade säger sig helt säkert vilja vara kvar i kåren. När jag för två veckor sedan skrev om förslaget att göra en konsekvensanalys av ett borttagande av kårobligatoriet från universitet och högskolor, var jag osäker på hur SFS ställde sig frågan. I dag säger dess ordförande Elin Rosenberg att studenterna även i fortsättningen måste utgöra en stark röst, och att utredningen ”får visa om detta kan ske under andra former än ett obligatorium”.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Hälften av studenterna vill lämna kåren"

   

  Anonymous Anonym skrev... (15 februari, 2007 09:56) : 

  Enligt ett beslut ska SFS arbeta för att avskaffa kårobligatoriet. Ett sådant beslut togs för ett par år sedan när jag själv var kåraktiv.

   

  kommentera