Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  söndag, mars 18, 2007

  Facket är mer än LO

  Både vid den stora fackliga manifestationen för kollektivavtal på Sergels Torg i går och i sitt tal nu på morgonen betonade Mona Sahlin hur det socialdemokratiska partiet går hand i hand med fackföreningsrörelsen. Men det var uppenbart att det var LO och LO-förbunden som avsågs med detta.

  Redan innan den borgerliga regeringens förändringar av a-kassan trätt i kraft så har LO:s medlemsförbund minskat antalet medlemmar under flera år. Förra året hamnade alla 15 förbunden på minus.

  Samtidigt lyckades Sacoförbunden växa med drygt 5 000 medlemmar under 2006, vilket är ovanligt blygsamt för Saco som har ökat under hela sin existens.

  En viktig utmaning för socialdemokratin måste vara att höja blicken och vidga det fackliga perspektivet. Facket är mer än bara LO. Om vi verkligen vill värna kollektivavtal och öka tillströmningen till fackföreningsrörelsen så måste vi inse att det finns gott om andra fackliga organisationer som vi behöver utveckla goda relationer till.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Facket är mer än LO"

   

  kommentera