Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  lördag, mars 17, 2007

  Spretiga åsikter från talarstolen

  Nu är den allmänpolitiska debatten på s-kongressen i full gång. Ombud efter ombud äntrar talarstolen och säger, på den korta tid var och en har till sitt förfogande, så mycket de hinner om just sina hjärtefrågor.

  Johanna Graf skriver på sin blogg att när ombudsdelegationen från Stockholms län hade en träff inför kongressen, diskuterades hur man bäst skulle utnyttja sina få minuter i talarstolen:
  Borde vi inte ta utgångspunkt i länets valanalys som nyss blivit klar? Och försöka få resten av landet att förstå att för att vinna valet 2010 måste vi vinna Stockholmsregionen – utan att de tycker vi är kaxiga och dryga? Eller prata om det som de s k ”inspirationstexterna” tyckte vi skulle hålla oss till; arbete och miljö? Eller kanske en kombo av alltihopa; miljö och arbete ur ett Stockholmsperspektiv, typ?

  Men snabbt stod det klart att många ombud snarare tänkt driva just sina hjärtefrågor, eller de frågor de ansåg sig fått mandat att driva. Johanna skriver att hon förstår att man ”så förtvivlat gärna vill få fram något på den där minuten i talarstolen” och känner ansvar gentemot dem som skickat en till kongressen. Men är det verkligen det bästa sättet att utnyttja den knappa tiden och försöka få stöd för politisk förändring?

  Johanna valde att utnyttja sin talartid till att ”låta alla som hade nåt på hjärtat” säga det på sin blogg i stället. Från talarstolen hälsade Johanna Graf alla ombud som inte vågade gå upp, kom av sig, eller bara hann med en bråkdel; alla som var på plats som åskådare, och alla därhemma att skriva kommentarer på sin blogg. Smart!

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Spretiga åsikter från talarstolen"

   

  Blogger Claes Nordmark skrev... (17 mars, 2007 16:34) : 

  Jag lyssnade på Mona S när hon pratade inför några av våra kommunalråd i Stockholms län och på henne lät det faktiskt som att många av socialdemokraterna som bor ute i landet sa att vi måste lägga mer krut på att vinna Stockholm - kändes väldigt positivt att höra!

   

  kommentera