Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  torsdag, april 12, 2007

  Inga religiösa undantag för yttrandefrihet

  På SvD Brännpunkt (på nätet endast som PDF) skriver Fredrik Segerfeldt på Timbro i dag klokt om den vansinniga resolutionen från FN:s råd för mänskliga rättigheter (MR) om att pressfriheten måste begränsas och kränkning av religioner förbjudas.

  Bakgrunden till resolutionen sägs vara de danska Muhammedkarikatyrerna. Pakistans representant i MR-rådet ska ha hävdat att resolutionen lagts fram ”i hopp om att den ska tvinga det internationella samfundet att vidkänna och adressera den störande företeelsen kränkning av religioner, särskilt islam”.

  Segerfeldt konstaterar att i länder utan upplysningstradition ”har man ofta svårt att förstå att yttrande- och pressfrihet innefattar också uttryck som kan upplevas som chockerande eller till och med förolämpande”. Därför är det oerhört viktigt att ett FN-organ som MR-rådet står upp för yttrande- och pressfriheten, och inte låter sig bli till redskap för dem som har ett intresse av att inskränka den.

  ”Yttrandefrihet är en mänsklig rättighet”, avslutar Fredrik Segerfeldt, och tillägger att ”Rätten att inte få sin tro förlöjligad är det inte”.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Inga religiösa undantag för yttrandefrihet"

   

  kommentera