Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  torsdag, augusti 09, 2007

  Fri konkurrens inom s på nätet

  Via Peter Karlberg ser jag att en ny portal för s-bloggare, eller snarare pingtjänst för bloggande socialdemokrater – www.s-bloggar.se – verkar sett dagens ljus.

  Karlberg konstaterar att portalen ”Verkar ha starkt samband med s-info vars bloggare automatiskt är med”. Det framgår inte vem som står bakom.

  Detta stärker i mina ögon misstankarna att portalen mycket riktigt är ett sidoprojekt till s-info, som till skillnad från vad många tror inte drivs av socialdemokraterna utan av ett privat företag. Inget ont i det, men man kan tycka att ägarskapet borde framgå mer tydligt.

  Själv misstänker jag dessutom att satsningen är ett försök att mota Olle i grind från s-infos sida. Enligt uppgift är det nämligen ett utvecklingsarbete på gång inom det socialdemokratiska partiet som ska innebära att de s-bloggar man i dag länkar till ska presenteras på ett snyggare och bättre sätt. Målet lär vara en pingsajt. Det kan onekligen bli intressant om vi får två konkurrerande s-bloggportaler...

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Fri konkurrens inom s på nätet"

   

  Anonymous Anonym skrev... (09 augusti, 2007 22:45) : 

  Fick ett mail från s-info med instruktion om hur man blir registrerad på s-bloggar. Tyvärr har jag inte fått det att fungera (man skall få upp ett anmälningsformulär när man pingar manuellt) men å andra sidan bekräftades ju därmed att det är s-info som ligger bakom denna nya tjänst. Själv hopas jag på en s-märkt ping-tjänst som utöver att ha en del av knuff-johans alla faciliteter också skulle ha en redationell tjänst där blogg- och kommentarinnehåll lfts fram lite mera systematiskt.

   

  Blogger Peter A skrev... (10 augusti, 2007 00:07) : 

  Tänka sig,
  Fredrick Hayeks budskap når fortfarande fram. Planhushållningsmotståndare är inte längre ett nidord om högern, fast det finns ju nya förstås.

  S-bloggar var ju intressant, ett inlägg om Guteland, och en massa inlägg i stil med:

  * Regeringen motarbetar studenterna och nermonterar kunskapsnationen!
  * Centern rostar sönder.......
  * centern vill inte ha en rättvis konkurans mellan företag? (Ja, ni ser, konkurrens är ett tämligen nytt ord i vokabulären.)
  * Nya angrepp från alliansens näringsminister på facket

  Kan vara bra att länka till hos Thomas Hartman nästa gång han skriver om ungliberaler, diarré och smygrunkade högerbloggare.

   

  Anonymous Anonym skrev... (11 augusti, 2007 11:16) : 

  En pingtjänst som enbart är till för socialdemokrater..... Och poängen med att ha en sådan pingtjänst är....?

  Pingtjänster av olika slag finns det gott om idag, så de av oss som inte är socialdemokrater behöver knappast känna oss "utanför". En sak som jag däremot skulle vilja veta är vad poängen med en sådan tjänst egentligen är.

  Är det en perfekt bloggosfär om vi har en pingtjänst för centerpartister, en pingtjänst för moderater och en liten pingtjänst för miljöpartister o.s.v.?

  Bloggar man inte (som politisk bloggare) i viss mån för att påverka andra? Vill man då inte att ens pingningar ska synas tillsammans med "konkurrerande" bloggar?

  Den typen av pingning som görs på en intern pingtjänst blir ju lite märklig reklam för den egna bloggen och det egna budskapet. Ska man jämföra det med reklamvärlden så känns det lite grann som om Telia skulle ha telefonsäljare som enbart ringer till Telias kunder för att sälja Telias abonnemang till dessa.

   

  Blogger Peter A skrev... (11 augusti, 2007 15:11) : 

  Erik, det har nog med länkningar att göra. Länkar till bloggar gör att de hamnar högre upp i olika tjänster som sökmotorer och Twingly.

  Ett ganska smart tilltag således för att synas lite mer.

   

  kommentera