Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  tisdag, oktober 23, 2007

  Nätentusiasten Göran Persson

  I dag lanserade Göran Persson sin självbiografi Min väg, mina val (ISBN: 9789100118860 / 9100118869). Som framkommit så är det en hel nyheter som presenteras i boken.

  En sådan överraskning var att Persson förefaller ha varit synnerligen medveten om det förändrande medielandskapet och hur dessa förändringar borde mötas politiskt. I boken sägs att tidningar, radio och tv ”har en växande konkurrens från nätet” och att ”Fler och fler bloggar”. Han förutspår att i nästa valrörelse ”har den tryckta tidningen och de klassiska etermedierna förmodligen tappat sin möjlighet att leda debatten”.

  Och detta förefaller inte vara någon Göran Persson sörjer. I stället tror han att det faktum att nätet då tagit över ”innebär nya möjligheter för socialdemokratisk opinionsbildning”.

  Detta är en god insikt, och något jag kan önska hade präglat inte minst den senaste socialdemokratiska valrörelsen och partiets agerande i mediefrågor generellt.

  Persson skriver vidare att han under sin partiledartid lät ta fram ett förslag på en socialdemokratisk nyhetstidning på nätet, och det visat sig vara ”fullt realistiskt att åstadkomma en journalistisk och politisk kvalitetsprodukt med en mycket måttlig budget”. Han uttrycker sin förhoppning att hans efterträdare fullföljer projektet, och jag kan bara instämma.

  Däremot är jag tveksam till att det är det socialdemokratiska partiet som borde äga och driva en sådan tidning. Men jag välkomnar förslag som möjliggör skapandet av en.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Nätentusiasten Göran Persson"

   

  kommentera