Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  fredag, december 21, 2007

  We are the bomb!

  Galet många har uppmärksammat min och Nina Unesis debut som utfrågare i den socialdemokratiska ”blogg-talkshow” som hade premiär i går.

  Den relativt nystartade Bloggtidningen var bland de första medier som uppmärksammade inslaget, vilket beskrevs som ”bloggutfrågningar som videoblogg”.

  En av mina tidigare bloggvikarier, Marta Axner, skrev att hon gillade ”både tanken med att använda nya medier och att låta ’okontrollerat’ material vara med i partiets webbsatsning”.

  Maria Bandh, med bloggen Maria(s) hörna, uppskattade att frågan om Nato kom upp på tapeten, med hade önskat en längre intervju.

  Johannes, med bloggen Bios Politikos, levererade en av de absolut roligaste kommentarer jag läst om vårt tilltag. Han tyckte att jag hade ”en hypnotiskt stirrande blick som ibland gjorde det svårt att koncentrera sig på det som sades”. Sjukt skoj!

  Kulturbloggen påminde om vikten att pinga kommande inslag i vår intervjuserie på Vlogportalen. Det känns mer som en uppgift för producenterna av programmet, men jag tror att de tar till sig av denna uppmaning.

  Johan på bloggen Revelator antar – helt korrekt – att jag och Nina gärna tar emot kommentarer på vad som kan förändras till nästa intervju som sker efter årsskiftet, närmare bestämt i slutet av januari.

  Politikerbloggen noterar att Jan Eliasson undvek att svara på frågan om han själv kan tänka sig att börja blogga.
I stället konstaterade Eliasson att han ”växt upp i reservoirpennans tid och skriver rätt mycket själv med egen hand”. Men han tillade också att han inser vikten och betydelse av bloggar och andra ”nya” mediekanaler för den politiska opinionsbildningen – och exemplifierade med höstens demokratikamp i Burma.

  En anonym kommentar på Politikerbloggen undrade om vår intervju var ett skämt eller ”nått slags... filmat skolarbete från 8:e klass”. En annan, likaledes anonym person, tyckte att satsningen var ”Onödiga utgifter för S, de har ju gratis reda SVT”.

  Erik Laakso ställer sig tveksam till om idén var ”spännande och utvecklande”, men tillstod att det var ”ett gott steg på vägen på ett nyvaket utforskande om något som tidigare kanske setts lite som något en smula obskyrt”.

  Nils Gustafsson, med bloggen Erlanderbrigaderna, betecknade satsningen som ”Sossepropaganda 2.0” och tyckte – med viss rätt – att jag och Nina ”verkar ovana och obekväma och mest ser ut som två försagda niondeklassare från skoltidningen vid sidan av alltid lika karismatiske Eliasson”.

  Mer vänliga recensioner fick vi från Johan Sjölander som tyckte att det blev riktigt bra och att ”det är kul att socialdemokratin ligger så pass långt framme både vad gäller synen på bloggosfären och på hur den nya tekniken kan användas”. Jag kan bara instämma i det senare.

  Peter Karlberg påpekar, med all rätt, att ”Flera av Eliassons svar borde föranlett följdfrågor” och han hoppas att jag och Nina utvecklar vår teknik i det avseendet. Han har helt rätt. Till nästa gång får vi försöka att inte låta vårt manus styra oss lika mycket.

  Karlbergs namne Gustavsson tycker att vi presterat ”en trevlig intervju” men menar också han att ”flera självklara följdfrågor aldrig kom att ställas”.

  Miljöpartisten Joakim Hörsing skriver att även om själva intervjun ”kanske inte var sylvass, så är Morians och Unesis initiativ skarpvässat och framåtsyftande och de får helt klart godkänt”. Han tillägger klokt att ”alla med intresse av opinionsbildning måste hänga med och befinna sig i rätt medium”.

  Slutligen skriver Krassman att man i intervjun märker ganska snabbt att ”Eliasson inte är någon nybörjare” och undrar om Nina och jag ”blir lika säkra som intervjuare”. Han tycker också att vi kunde ha lyft fram frågeställarna mer; vart de kom ifrån, ålder och kanske om de hade någon uttalad politisk sympati. Det är onekligen en tanke – men långt ifrån alla som mejlat oss eller ställt frågor via våra bloggars kommentarsfält har presenterat sig så utförligt.

  Hur som helst är det jätteroligt med alla reaktioner, kommentarer och råd. Jag tror att jag kan tala för både Nina och mig när jag säger att vi uppskattar det ni skriver och lovar att ta till oss av det. Förhoppningsvis kommer det att märkas i slutet av januari när det är dags för nästa intervju.

  Andra skriver intressant om , , , .


  Kommentarer om "We are the bomb!"

   

  Anonymous Anonym skrev... (22 december, 2007 00:37) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  Anonymous Anonym skrev... (22 december, 2007 21:00) : 

  Grattis Morian till första programmet på Tuben. Ni var duktiga!
  Vem kommer du och Nina att inbjuda i januari? Är det redan bestämt? I annat fall borde ni inbjuda Ingvar Carlsson och Stig Malm att svara på frågor på varför svensk skeppsbyggindustri och teko-industrin gick i graven på 70-talet. Ca 300000 arbetstillfällen försvann inkl. serviceindustrin runt dessa industrier. Min första koncisa fråga vore till dem: "Var det den svenske yrkesarbetarens, konstruktörer, försäljare och andra anställda som var orsaken?" Om inte: "Vad var orsaken till att sådana viktiga industrier enbart under en 10-årsperiod tappade all sin internationella konkurrenskraft?"

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (22 december, 2007 22:44) : 

  Lars, tack för det. Det är inte klart än vem som blir vår nästa gäst, och dessvärre är det inte Nina och jag som bestämmer detta själva. Vår roll är att vara utfrågare, men när vi meddelar vem vi frågar ut nästa gång så är du och andra varmt välkomna att bistå med förslag på frågor att ställa.

   

  Anonymous Anonym skrev... (14 januari, 2008 18:18) : 

  Tack Jonas för svaret. Jag skall hålla mina svaga ögon och öron öppna när det blir meddelat.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (14 januari, 2008 18:43) : 

  Varsågod, Lars. Och nu är det officiellt att det blir Ylva Johansson som vi intervjuar på måndag den 21 januari.

   

  kommentera