Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  tisdag, september 16, 2008

  Sahlin får stöd från alla håll

  [UPPDATERAD] Dagens Nyheter publicerar i dag en specialmätning som undersökningsföretaget Synovate gjort, för att mitt i mandatperioden kunna se hur väljarna rört sig mellan partierna sedan valet 2006. Mätningen visar att det starka stödet för socialdemokraterna bokstavligen kommer från alla håll; människor som tidigare röstat på allt från vänsterpartiet till Sverigedemokraterna. Även röstskolkare uppger sig nu rösta s.

  Den största förloraren är moderaterna, som tappat 111 000 sympatisörer. Men de partier som förlorat störst andel av sina sympatisörer till socialdemokraterna är kristdemokraterna och folkpartiet. De har tappat mer än var sjunde väljare, drygt 15 procent vardera, medan moderaterna förlorat drygt 8 procent.

  Glädjande nog visar mätningen också att socialdemokraterna är som starkast bland väljare under 30 år och något starkare bland kvinnor än bland män. Det här är nyckelgrupper för Mona Sahlin och ett gott tecken på framgångsrikt partiledarskap.

  Synovates opinionsanalytiker Nicklas Källebring påpekar för övrigt också att det är främst moderaterna och folkpartiet tillsammans med vänsterpartiet som förlorat sympatisörer till Sverigedemokraterna.

  * * *

  Samtidigt visar en undersökning från Skop att 35 procent av svenskarna anser att regeringen gör ett dåligt jobb. 39 procent tror att socialdemokraterna skulle göra det bättre. Det är den lägsta förtroendebalans som noterats för den borgerliga alliansregeringen sedan valet. Inte sedan Göran Perssons tid som regeringschef har svenskarna haft så lågt förtroende för regeringen, säger Skops analytiker Birgitta Hultåker i en kommentar till mätningen.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Sahlin får stöd från alla håll"

   

  kommentera