Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  måndag, oktober 06, 2008

  S sänker skatten för småföretagare

  [UPPDATERAD] I helgen skrev de borgerliga partiledarna på DN debatt att de senare i ska samlas vi till överläggningar i Varberg i syfte att utarbeta en plan för hur de ska förbereda sig för att möta väljarna med ett nytt gemensamt valmanifest.

  Några besked om vad detta manifest ska innehålla ges inte, mer än att undertecknarna konstaterar att utgångspunkten är att ”det som var rätt förra gången också är rätt nu”. Bland de saker som Alliansen tycks vara nöjd med är det så kallade jobbskatteavdraget som sägs ha inneburit ”en historisk skattelättnad för låg- och medelinkomsttagare”. Vidare slår man sig för bröstet för att ”företagarna har fått lägre kostnader så att de kan växa och anställa i hela Sverige” och att ”arbetsmarknadspolitiken har förändrats för att bättre stödja människor i deras strävan tillbaka till arbete”.

  Det kan i sammanhanget vara värt att påminna om att Riksrevisionen dömt ut regeringens satsning på nedsatta socialavgifter för unga. Varje nytt jobb som åtgärden ger kostar 900 000 kronor, och myndighetens slutsats är att rabatt på socialavgifter är ett ineffektivt sätt att öka sysselsättningen.

  I jämförelse med augusti 2007 har för övrigt antalet nyanmälda lediga platser blivit 26 000 färre, och varselnivån nästan fördubblats, och 15 000 färre fick någon form av arbete i augusti i år. Det är första gången sedan 1992 som arbetslösheten i augusti varit högre än under juli. I slutet av förra veckan var 153 914 personer inskrivna som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen. Det är en ökning med 3 939 personer jämfört med veckan före.

  Socialdemokraternas presenterar först i morgon sin budgetmotion, men redan nu framkommer att man utöver en generell sänkning av arbetsgivaravgiften på 1 procent föreslår en extra sänkning för småföretagen på 2,5 procent.

  Vidare är s beredda att i sak acceptera de två genomförda jobbskatteavdragen, men vill ge dem en annan fördelningsprofil genom att rikta en inkomstskattesänkning till dem som är med i en a-kassa. Därmed blir sänkningen något större för låginkomsttagarna.

  Partiets ekonomiske talesman Thomas Östros säger för övrigt också till SvD att han under nästa mandatperiod vill ha en öppen diskussion som leder fram till en bred skattereform.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "S sänker skatten för småföretagare"

   

  Blogger Unknown skrev... (06 oktober, 2008 10:48) : 

  "Vidare är s beredda att i sak acceptera de två genomförda jobbskatteavdragen, men vill ge dem en annan fördelningsprofil genom att rikta en inkomstskattesänkning till dem som är med i en a-kassa. Därmed blir sänkningen något större för låginkomsttagarna."

  OK, men då är ju läget att de rika behåller sina överlägset flertaliga kronor i skattesänkning med hänvisning till skillnad i procentsatser.

  Det är ju så det har låtit i två år nu. Även om låginkomsttagare får procentuellt högre skattesänkning har vi hört att höginkomsttager får ut mest av regeringens politik eftersom de i kronor tjänar mycket mer på skattesänkningar.

  HUR kan s helt plötsligt bortse från det som varit deras huvudpoäng och göra ett dylikt lappkast?

  Jag tror bestämt att vi alla förväntar oss hyckleri, man blir inte ens förvånad, bara trött.

   

  Anonymous Anonym skrev... (06 oktober, 2008 12:59) : 

  "S sänker skatten för småföretagare"

  Intressant rubrik. Jag trodde det var borgarna som regerade.

   

  Anonymous Anonym skrev... (07 oktober, 2008 10:29) : 

  I socialdemokraternas Sverige ska löna sig att vara liten i Sverige. Men vill man visa framfötterna ska man bli straffad genom att betala högre skatter. Har man tur, tjänar man ihop lika mycket pengar som Stefan Persson och slipper betala en "ny" förmögenhetsskatt. Det är komiskt att miljöpartiet har förstått att förmögenhetsskatten är skadlig för Sverige, i synnerhet i en tid då den internationella finansmarknaden är i kris.

   

  kommentera