Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  torsdag, november 27, 2008

  Oroväckande passivitet

  I går avfärdade Mats Odell förslag om statligt stöd till renovering av miljonprogrammet. ”Det finns ingenting som säger att regeringen kommer att göra något på området, men jag tycker att det är viktigt att lyssna på förslagen”, sa Odell till Ekot.

  I dag föreslår Mona Sahlin på SvD:s debattsida bland annat en storsatsning på vidareutbildning, fem nya miljarder till kommunsektorn, samt höjd a-kassa. Gissningsvis finns det inget som säger att regeringen ämnar lyssna på det örat heller.

  Sahlin konstaterar att sedan den 1 september har drygt 40 000 personer varslats om uppsägning, och varje dag tillkommer nya varsel. Inte sedan 1990-talets djupa lågkonjunktur har varslen duggat så tätt.

  Hon skriver vidare att socialdemokraterna delar Konjunkturinstitutets bedömning att ekonomin måste stimuleras, och utesluter inte någon av de föreslagna åtgärderna åtgärder, som en tillfällig momssänkning, ökade pensionstillskott och höjda barnbidrag.

  Avslutningsvis slår Mona Sahlin fast att det just nu ser mörkt ut för svensk ekonomi och arbetsmarknad, ”Men genom att agera aktivt kan vi påverka utvecklingen”.

  Problemet är att tidigare nämnde Odell får medhåll av sin statsminister Fredrik Reinfeldt, som sagt att ”några snabba åtgärder inte är att vänta”. Med den attityden lär läget i landet bli betydligt värre innan det blir bättre.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Oroväckande passivitet"

   

  Anonymous Anonym skrev... (27 november, 2008 09:57) : 

  Att aktivt sätta sprätt på så mycket pengar man kan på så kort tid som möjligt skulle jag inte kalla för bra politik under kristider.

   

  Anonymous Anonym skrev... (27 november, 2008 12:13) : 

  En nyfiken fråga: finns det någon som hållit rätt på vad alla dessa s-märkta miljardskvättar hit och dit summerar till vid det här laget? Jag har tappat räkningen. Nya miljardlöften varje vecka. En sammanställning och analys av budgeteffekterna vore synnerligen intressant.

  Vidare: över en natt har snart sagt hela landet, från Svenskt näringsliv till LO, förvandlats till djupt troende neo-keynesianer. Vad finns det egentligen som talar för att klassisk keynesisansk efterfrågestimulans skulle häva den här krisen? Hur ser analysen av krisens orsaker ut? Varför skulle just denna medicin fungera?

  Avser inte att vara näsvis eller så. Alla vill vi ju förstås undvika en recession i svensk ekonomi. Men detta är två märkliga luckor i debatten som gör mig lite bekymrad.

   

  Anonymous Anonym skrev... (27 november, 2008 14:02) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  Anonymous Anonym skrev... (27 november, 2008 14:51) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (27 november, 2008 15:17) : 

  Håll er till ämnet om ni vill kommentera här.

   

  kommentera