Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  måndag, april 06, 2009

  LO står när de andra faller

  Efter att ha suttit i möte större delen av dagen blev LO:s styrelse klara lagom i tid till att kvällens stora nyhet skulle hinna toppa Aktuelltsändningen; Wanja Lundby-Wedin sitter kvar som LO:s ordförande.

  Själv är jag glad över detta. Wanja Lundby-Wedin har varit och är en bra företrädare för LO och en tillgång för den svenska socialdemokratin. Att det tagit hela dagen att komma fram till detta är dock förstås knappast ett styrkebesked.

  Nu återstår det att se hur partiet och LO kan lappa ihop den förtroendeklyfta som förefaller ha uppstått mellan arbetarrörelsens grenar, och hur Lundby-Wedin ska kunna leverera ett starkt och trovärdigt budskap på första maj om bara några veckor.

  * * *

  Ja, rubriken på detta inlägg syftar förstås på Göteborgsbandet LOK:s stora hit. I kväll tillägnar jag dock Wanja Lundby-Wedin en helt annan låt:
  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "LO står när de andra faller"

   

  Anonymous Anonym skrev... (06 april, 2009 21:36) : 

  "Nu återstår det att se hur partiet och LO kan lappa ihop den förtroendeklyfta som förefaller ha uppstått mellan arbetarrörelsens grenar"
  .
  Jag tror inte att det är den klyftan som är den allvarligaste. Den stora frågan är hur Socialdemokraterna ska kunna lappa ihop den klyfta som uppstått mellan å ena sidan partiet och dess ledning oc å andra sidan allmänheten. Det bir svårare. Wanja Lundby Wedin blir säkerten politisk tillgång under det som återstår av 2009 och 2010 frågan är för vem.
  Lars J

   

  kommentera