Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  tisdag, mars 07, 2006

  Några senkomna noteringar

  Tillbaks i stan efter några dagars semester i Prag (jo, det var väldigt trevligt, tackar som frågar) noterar jag att väldigt många har kommenterat och diskuterat mitt tidigare inlägg om prostitution. Kul! Jag efterlyste en debatt, och debatt blev det. Trist bara att blev en så förutsägbar könsuppdelning av kommentarerna. De allra flesta kvinnor som kommenterat har drivit förbudslinjen, medan de som argumenterat emot kriminalisering av sexköp nästan uteslutande varit män. Och nej, jag tror inte att det betyder att dessa män argumenterar som de gör för att de vill kunna köpa sex lagligt i Sverige. Men misstänkliggörandet ligger nära till hands och hämmar debatten.

  Via Magnus ser jag att Clemens Poellinger i SvD ytterligare bidragit till att sprida en ganska skev bild av vad bloggar egentligen är. Magnus konstaterar att Poellinger "tar sin utgångpunkt i mediekändisarnas bloggar och bloggar av icke-kändisar som koncentrerar sig på dagboksanteckningar, katter och receptsamlingar". Det är lätt att instämma i Magnus (om än inte formulerad som en sådan) trötta suck över att detta "tycks efter över ettårs blogg-hype vara den förhärskande bilden i medierna av vad bloggosfären består av". "Blind Höna" har också läst Poellinger och noterar hur svårt journalister har att förstå bloggfenomenet. Detta märks bland annat på att man försöker klumpa ihop det med andra fenomen. "Gränsen mellan privat och offentligt tycks suddas ut alltmer genom alla bloggar och mejllistor" är ingressen till SvD-artikeln. "Men mejllistor är ju inte alls offentliga och definitivt väsensskilda från bloggar", skriver hönan.

  Och som vanligt är det "Grabben med kniv" som gör de skarpaste och mest klockrena politiska analyserna i Sverige. Nu har han levererat en uppgörelse med förra veckans mest meningslösa "avslöjande"; Dagens Nyheter berättar att socialdemokraternas valstrategi är att ignorera kd, framställa moderaterna som opålitliga, locka folkpartiets socialliberla fallang och undvika direkt konfrontation med stödpartierna. "Otippat", kommenterar grabben syrligt, och frågar sig vad nästa "avslöjande" blir: "Att vänsterpartiet vill satsa på offentlig sektor? Att moderaterna vill utmåla regeringen som oförmögen att göra något åt arbetslösheten?"


  Kommentarer om "Några senkomna noteringar"

   

  Anonymous Anonym skrev... (07 mars, 2006 15:45) : 

  Fast DN:s avslöjande var ju knappast att sossarna hade en valstrategi, eller ens innehållet i den, utan att de satt ner den på papper och spritt den på bred front i organisationen. Samt att borgarna uppenbart haft tillgång till den.

  Förstår faktiskt inte alls varför publiceringen av det skulle vara meningslös.

   

  Blogger gudmundson skrev... (07 mars, 2006 20:05) : 

  Apropos hemliga strategier: Har du noterat att Fredrik Malm avslöjat Miljöpartiets hemliga mediestrategi? Faktiskt.

  Kolla själv!

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (07 mars, 2006 20:35) : 

  Öh, din länk ledde fel. Kan du försöka igen?

   

  Blogger gudmundson skrev... (07 mars, 2006 21:42) : 

  Hoppsan.

  Här avslöjar Fredrik Malm vad Miljöpartiet har för hemlig kommunikationsstrategi.

   

  Anonymous Anonym skrev... (08 mars, 2006 10:56) : 

  Det gläder mig att du ser det ironiska i att "Att moderaterna vill utmåla regeringen som oförmögen att göra något åt arbetslösheten ?". Det är ju som sagt var onödigt. Alla vet ju redan att så är fallet.

   

  Blogger deeped skrev... (08 mars, 2006 14:28) : 

  Poellinger svarar på kritiken mot sin artikel i ett mail som är publicerat på deepedition.com.

   

  Några senkomna noteringar'">kommentera