Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  torsdag, maj 18, 2006

  Fp och m vill kartlägga politiska aktivister

  Stoppa våldet i samhället - Kasta sten på polisenResumé skriver (ej på nätet) i dag att riksdagens justitieutskotts ordförande Johan Pehrson (fp), i likhet med sin allianskollega Henrik von Sydow (m), kräver en kartläggning av diverse olika utomparlamentariska organisationers och kampanjers finansiering och verksamhet. Detta för att försäkra sig om att dessa inte får några skattepengar. Exempel som nämns är bland andra Osynliga partiet (vars klistermärke härintill ganska tydligt visar hur det står till i huvudet på "partiets" propagandister), motkraft.net, arbetsfornedringen.tk, kollamag.se, maska.nu och piratbyran.org.

  Och visst kan jag förstå att åtminstone vissa av dessa rörelsers verksamhet kan te sig destruktiva och hotfulla. Men flera av dem är sinsemellan knappast jämförbara. Och det ger en lite taskig smak i munnen av att höra påstådda liberaler kräva kartläggning av politiska meningsmotståndare. Själv har jag allt förtroende för att polisen gör vad de behöver för att utreda eventuell kriminell verksamhet från de här grupperna. Åsiktsregistrering tycker jag nog däremot att vi bör lämna därhän.