Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  onsdag, maj 17, 2006

  Kd vill minska yttrandefriheten

  Återigen är det kristdemokraterna, denna gång genom riksdagsledamoten Helena Höij, som kräver att yttrandefriheten ska inskränkas. Det som hamnat i måltavlan denna gång är de så kallade "porrbilarna" i Stockholm som kör runt med reklam för stripteaseklubbar. "Vi står handfallna inför reklam som bjuder ut kvinnor till försäljning" sa Höij i en riksdagsdebatt häromdagen. "Det kan inte accepteras", fortsatte hon.

  Det faktum att Stockholms stad tidigare försökt stoppa bilarna, men fått nej från länsstyrelsen eftersom det inte var förenligt med yttrande- och tryckfrihetslagstiftningen, tycks inte bita som argument på Helena Höij. Är yttrandefriheten i vägen så får man väl ändra på grundlagen, menar hon, och hänvisar till de undantag som bland annat gjorts för att kunna förbjuda innehav av barnporr.

  I riksdagsdebatten svarade jämställdhetsminister Jens Orback att det inte är klartlagt att stripklubbarna sysslar med olaglig verksamhet och att det därför är svårt att stoppa reklamen. Orback sa dock att regeringen tittar på möjligheten att se över marknadsföringslagen för att den vägen ta bort "könskränkande reklam".

  Själv har jag upprepade gånger skrivit vad jag tycker om denna bristande respekt för yttrandefriheten. För en sammanfattning: se här.


  Kommentarer om "Kd vill minska yttrandefriheten"

   

  Anonymous Anonym skrev... (17 maj, 2006 15:49) : 

  Däremot är det helt ok att utestänga de partier som du inte sympatiserar med från den offentligfinaniserade skolan. Yttrandefrihet är visst inte något som gäller alla.

   

  Blogger Per Hagwall skrev... (17 maj, 2006 15:50) : 

  Kan bara hålla med, det är dumt när det kommer från vänster och det är dumt när det kommer från höger.

  F ö har Borgarrådsberedningen i Stockholm nyligen tagit ett förnyat beslut att staden inte skall anlita bl a hotell där det går att se porr på hotell-tv:n. Det gäller dock inte hotell där den kommunanställde skulle kunna se porr under arbetstid (det går lätt för hotellet att stänga av den möjligheten om det skulle erfordras) utan hotell där någon, någonsin kan se det...
  Staden bryter här solklart mot grundlagen.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (17 maj, 2006 16:19) : 

  Ett svar till den anonyme person som skrev en kommentar: yttrandefriheten säger ingenting om att skolor måste vara öppna för opinionsbildning för alla som så önskar. Däremot försvarar jag gärna rasisters och andra tokars principiella rätt att yttra sig. Ju mer dumt de säger, ju mer tydligt blir det hur korkade deras idéer är.

   

  Anonymous Anonym skrev... (17 maj, 2006 21:13) : 

  I rättvisans namn ska det väl påpekas att vänsterpartiet också drivit samma krav.

   

  Kd vill minska yttrandefriheten'">kommentera