Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  torsdag, juli 23, 2009

  Arbetslösheten nära 10 procent

  Flera medier rapporterar i dag om nya arbetslöshetssiffror från Statistiska centralbyrån. Enligt SCB var i juni 9,8 procent av arbetskraften, eller 503 000 personer öppet arbetslösa. Det är 40 000 fler än i juni 2008.

  Sysselsättningsgraden, det vill säga andelen sysselsatta av befolkningen, gick också ned. I juni 2008 var 68,2 procent i åldern 15-74 år sysselsatta, medan motsvarande andel i juni i år var 66,3 procent.

  Socialdemokraternas ekonomiske talesman Thomas Östros var snabbt ute och kommenterade detta, och konstaterade att jobbkrisen får allvarliga konsekvenser för svensk ekonomi. Östros hänvisade till Konjunkturinstitutet som gör bedömningen att 1 av 3 som förlorar jobbet permanent slås ut från arbetsmarknaden. ”Att inte agera mot arbetslösheten undergräver statsfinanserna både på kort och på lång sikt”, säger Thomas Östros.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Arbetslösheten nära 10 procent"

   

  Anonymous Ulf Persson skrev... (23 juli, 2009 14:14) : 

  Mär väl även skiftet i retorik och fokus från reinfeldt och Borg, nu talar man inte längre om utanförskapet utan om ordning och reda på statsfinanserna.
  Orsaken är ju klar, man inser att man inte kan köra med mantrat från valet 2006 och samtidigt ät livtädda för att haman i den gamla borerliga fällan med skenande underskott i statsfinanserna.

   

  Anonymous Peter L skrev... (24 juli, 2009 19:13) : 

  Att nio av tio har jobb i dessa tider tycker jag är riktigt bra.Dessutom borde alla vara livrädda för skenande underskott som undergräver allas vår välfärd.

   

  kommentera