Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  måndag, oktober 10, 2005

  Klockrene Karlsson

  I torsdags var Socialdemokratiska pressföreningen på näringsdepartementet och träffade arbetslivsminister Hans Karlsson. Det blev ett intressant möte där han visade upp lite andra sidor än man normalt ser i medierna. Han var ideologisk och tydlig, men inte utan självkritik. Han sa bland annat att jobbpaketet regeringen nu lägger fram är bra, men borde kommit för ett år sedan. Karlsson pekade också ut olika politiska färdriktningar i tider av globalisering och allt öppnare gränser, där han markerade ett tydligt avståndstagande från protektionism och isolering som han menade ledde till löneanpassning, svagare tillväxt och lägre sysselsättning.

  Dragningen Hans Karlsson gjorde för oss var en något förkortad version av en presentation han håller på fackklubbar runt om i landet under en turné av arbetsplatsbesök. Något som torde vara en klockren strategi för att förankra regeringspolitiken bland socialdemokratins kärnväljare. Förr var arbetsplatsbesök standardinslag under socialdemokratiska valkampanjer, men även under mellanvalsperioder. Men den typen av aktiviteter har blivit allt mer sällsynta. När opinionsundersökningar visar att många väljare som "alltid" röstat socialdemokratiskt nu säger sig överväga att rösta på moderaterna, borde det vara mer rätt än någonsin att återuppta traditionen. Och Hans Karlsson - med sin genuina fackliga bakgrund - torde funka klockrent i sådana sammanhang.


  Kommentarer om "Klockrene Karlsson"

   

  Klockrene Karlsson'">kommentera