Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  onsdag, oktober 05, 2005

  Dagens citat II

  Okej, det blir ett bonuscitat i dag. Denna gång från Aftonbladets krönikör Belinda Olsson, som skriver om kronprinsessan Victoria och bland annat hennes besök i Kina nyligen:
  "Bevakningen av besöket var stundtals väldigt långt ifrån en av journalistikens grundidéer: att granska makten, inte slicka röven på den. Monarki-journalistiken har helt hamnat i underhållningsfacket, kungafamiljen är vår tids mesta reality-såpa."


  Kommentarer om "Dagens citat II"

   

  Anonymous simon j skrev... (05 oktober, 2005 14:29) : 

  Ja det är ju onekligen en företeelse värd att notera - även om hennes iaktagelse knappast är gnistrande ny. Sedan kan man ju, om man vill vara polemisk, fråga sig hur mycket makt kungahuset har idag. Även där tycks det ju som om pressens svassande utgör grunden för det mesta av deras inflytande - eftersom deras konstitutionella roll knappast utgör någon maktbas värd att oroas över.

   

  Blogger deep|ed skrev... (09 oktober, 2005 12:01) : 

  Belinda missar att det finns många olika sätt att göra media. Hennes svart-vita enögdhet är sorglig. Och hennes anti-rojalism gör henne själv till ett subjektivt monster.

   

  Dagens citat II'">kommentera