Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  lördag, oktober 08, 2005

  Kommentarspam från "Medieskolan"

  Under natten till lördag spammades min bloggs kommentarfunktion av reklam för Mediotekets Medieskolan. Medioteket är, så vitt jag kunnat lista ut, "en pedagogisk resurs för lärare och personal inom Stockholms skolor" som bland annat "bedriver fortbildningar, seminarier, föreläsningar, lånar ut böcker samt hyr ut AV-material och utrustning för undervisningsändamål". Som en del av verksamheten erbjuds webbaserade utbildningar, och "Medieskolan" är tydligen en sådan. På Stockholms stads utbildningsförvaltnings webbplats sägs att Medieskolan "sköts helt och hållet av Gunnar Jutelius", som uppges ha "arbetat som adjunkt på KTH och har mångårig erfarenhet inom medieteknik". Uppenbarligen lärdes inte nät-etikett ut på KTH. Jag fick sex identiska kommentarer till sex olika inlägg:
  "Du kanske har en mobiltelefon med kamera? Om så, kan du videofilma någonting - skapa din egen 'TV-station' - lägga in videon i din blogg - två ögon en röst - för vem vill titta på stillbilder? Läsa text? Inte kunna höra?m Låter det svårt att skapa en egen 'TV-station'? Här kan du lära dig hur man gör: [länken borttagen]"

  Jag mejlade Gunnar Jutelius och bad honom ge fan i att skicka reklamspam, men då jag sedan såg att "eventuella synpunkter" på Mediotekets verksamhet skulle skickas till webb- och informationssamordnare Anna Rozmaryn och handledare Stefan Didon så har jag nu också gjort det. Jag vill uppmana alla andra som får spam från "Medieskolan" att informera Medioteket, så kanske han lägger av. Jutelius verksamhet är dessutom ett rätt grovt fall av renomésnyltning, då den ytterst seriösa och bra verksamheten Medieskolan funnits sedan mitten av 80-talet och hetat som den gör sedan 1993.


  Kommentarer om "Kommentarspam från "Medieskolan""

   

  Anonymous Anonym skrev... (08 oktober, 2005 20:37) : 

  Jag tror att det var ett test för att se vilka bloggar som inte agerar mot spam och inget som mediaskolan har att göra med. Det blir vanligare med "legitim" kommentarsspam, som vid en första anblick verkar reko.

  Tyvärr visar ju tidigare erfarenhet (läs: blogrankers) att en hel del svenska bloggar är lättlurade på det här området, och som trots uppmaningar inte förstår att de accepterar spam i alla former om en sorts spam godkänns.

  -- Patrick
  http://strangnet.se/blog

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (08 oktober, 2005 21:33) : 

  kan det förstås vara. I så fall är jag skyldig Gunnar en ursäkt...

   

  Blogger deeped skrev... (09 oktober, 2005 11:58) : 

  Fast det är väl bra om Medieskolan får reda på att deras varumärke används i spam?

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (09 oktober, 2005 12:10) : 

  Förvisso. I den mån nu Gunnar Jutelius "äger" varumärket Medieskolan. Egentligen borde jag kanske underrätta den riktiga Medieskolan att den utsätts för renomésnyltning och smutskastning av varumärket.

   

  Blogger paradox55 skrev... (09 oktober, 2005 17:47) : 

  Tyvärr så stödjer även redan stora bloggare spamsiter. Blogrankers har knallat runt på en hel del svenska bloggar och spridit sin URL.

  Både Federley och Niclas Svensson...gör det...

  http://peko.se/blogg/2005/10/federley-och-politikerbloggen-stdjer.html

  Låt oss bestämt säga nej till Spam. Kanske dags med en kampanj mot spam?

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (14 oktober, 2005 08:49) : 

  Jag har ännu inte fått något svar från vare sig Gunnar Jutelius, Anna Rozmaryn eller Stefan Didon. Jag tolkar det som att det faktiskt rörde sig om spam från "Medieskolan". Assholes!

   

  Kommentarspam från "Medieskolan"'">kommentera