Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  måndag, maj 05, 2008

  Kriget mot aids ännu inte förlorat

  Trots larmrapporter i Aftonbladet är det definitivt inget faktum att ”vi kan säga adjö till ett aidsvaccin”. Det är förvisso sant att läkemedelsföretaget Mercks test av ett vaccin på människor nyligen avblåstes och detta att väckte djup pessimism i den medicinska världen.

  Men det finns andra vaccinprojekt som fortgår – inte minst den svensktanzaniska studie som jag själv deltar i, HIVIS. Vi är en grupp friska personer i Sverige som fått flera doser av ett så kallat DNA-vaccin, i praktiken ett ofullständigt DNA från hiv-viruset – i syfte att våra immunförsvar ska lära sig känna igen och framgångsrikt bekämpa det ständigt muterande verkliga viruset. Detta har hittills fungerat mycket bra.

  Arbetet går nu vidare i Tanzania där de deltagande har fått ett ännu bättre immunsvar än vi i Sverige. Planeringen pågår som bäst för fler studier i Tanzania och Moçambique.

  Tro med andra ord inte på domedagsprofeterna. Det finns fortfarande hopp för många av de nära 40 miljoner människor som lever med hiv eller aids i världen. En donation till stiftelsen Läkare mot aids forskningsfond är ett steg på vägen dit.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Kriget mot aids ännu inte förlorat"

   

  kommentera