Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  onsdag, juli 30, 2008

  Att göra en pudel

  Vi var många som i går reagerade över att DN:s ledarskribent Lisa Bjurwald refererade till oss som "den särskrivande specialklass som är den svenska bloggsörjan". I tidningen Medievärlden försöker hon göra gällande att "det är bara delar av bloggvärlden" hon vill kritisera och att "det är bra att visa på de lite fulare delarna av bloggvärlden".

  Okej, gott så; detta är vi fler som gör då och då. Men få andra än Lisa Bjurwald slarvar så med formuleringarna att vi målar ut allt från bloggande akademiker, riksdagsledamöter och statsråd till journalister, pr-konsulter och amatörskribenter som just "särskrivande specialklass". Den typen av missvisande generaliseringar är liksom inte fruktsamma. Att använda sig av en viss slags publiceringsverktyg gör en vare sig till en bättre eller sämre skribent och det säger heller ingenting om relevansen av det skrivna.

  Bjurwalds formuleringar i Medievärlden tyder tyvärr på väldigt stora luckor i omvärldsbevakningen när det gäller bloggar. Det är åtminstone svårt att tolka hennes uttalande om "vanliga bloggar /.../ som bloggar om sitt bröllop eller liknande" annorlunda.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Att göra en pudel"

   

  Blogger Unknown skrev... (30 juli, 2008 09:58) : 

  Håller med om att det var en dum kommentar, det är som att sammanfatta fenomenet böcker som tråkiga... and all that.

  Flera fel gör inte rätt, men ibland ser man ju hätska utfall bland bloggare mot de som i allmänhet har fräckheten att ge ut en tidning i form av "gammelmedia"; trötta gubbar och strebers utan kritiskt tänkande.

  Som sagt ingen ursäkt för någon sida, men det är sällan någon i tidningarna svarar på sådan kritik. (De är väl så j-a arroganta!!!)

   

  Anonymous Anonym skrev... (30 juli, 2008 10:23) : 

  Och så kan man ju fundera på hur kul det är att hon använder specialklass som ett nedvärderande epitet... Hög debattnivå.

  (Särskrivare, däremot, får hon gärna dissa hur mycket som helst.)

   

  Blogger deeped skrev... (30 juli, 2008 11:30) : 

  Tipsar om våra två postningar i ämnet på Same Same But Different.

   

  kommentera