Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  torsdag, juli 23, 2009

  UD-bråk om konsulatnedläggning

  [UPPDATERAD] I dag är jag riktigt stolt över Makthavare.se, där frilansjournalisten Andreas Henriksson i går avslöjade att det efter en hård strid blir de svenska konsulaten i New York, Los Angeles, Kaliningrad och Kanton som läggs ned. Samtidigt räddas troligen kulturhuset i Paris och ambassaden i Alger.

  Nyheten plockades upp av ärevördiga TT, vilket resulterade i notiser i bland annat DN och SvD - även om DN i sin pappersutgåva undviker att nämna att Makthavare.se var först med nyheten.

  I en gedigen analys redogör Andreas Henriksson för svagheterna i Carl Bildts ledarskap över utrikesdepartementet, men konstaterar också att det inte bara är han som ska lastas för den oskickliga hanteringen. "Problemen går djupare än så och visar på bristerna i UD:s organisationskultur i kombination med gamla försyndelser", skriver Henriksson. Han menar att även Jan Eliasson på sin tid hade ett "dokumenterat ointresserade av UD:s ekonomi samt av att marknadsföra Sverige och näringslivet".

  På regeringssammanträdet i dag ska det enligt ärendeförteckningen fattas beslut i frågan om att lägga ned konsulaten i New York, Los Angeles, Kanton och Kaliningrad samt ambassaden i Colombo. Det finns inget ärende som rör kulturhuset i Paris, vilket indikerar att kulturhuset slutligen räddats från nedläggning. Regeringen fattar också beslut om kommittédirektiv angående en översyn av utrikesförvaltningen. Föredragande är Carl Bildt.

  * * *

  PS: Även Allehanda (Örnsköldsvik, Härnösand, Sollefteå och Kramfors) uppmärksammar på ledarplats nyheten - och uppger Makthavare.se som källa.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "UD-bråk om konsulatnedläggning"

   

  Anonymous Magnus skrev... (25 juli, 2009 00:19) : 

  Uppenbarligen fattade rgeringen till sist att Maison de Suède i Paris inte bara sysslar med litet fräck parfymering och att skicka folk till Folies-Bergère utan också (istället) utför ett seriöst och fruktbart arbete. Må Carl Rudbeck och andra tomtar gnissla tänder!

   

  kommentera