Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  måndag, februari 08, 2010

  Dolda rödgröna makthavare

  I helgen skrev jag om den lista som Fokus tagit fram över vilka som blir ministrar vid en rödgrön valseger i höst.

  Jag skrev då att Makthavare.se skulle komplettera detta med en lista över de 68 hetaste personerna att befolka ett rödgrönt regeringskansli, på poster som stabschefer, statssekreterare, politiskt sakkunniga och pressekreterare. Denna lista är nu publicerad som 68-listan.

  Makthavare.se redovisar också hur arbetet nu sker i s, mp och v med att förbereda ett maktövertagande vid en valseger.

  Det vore kul med feedback från er kunniga läsare; ser 68-listan rimlig ut - eller saknas några uppenbara stjärnor? På onsdag presenteras en lista på ytterligare 68 namn på "bubblare", alltså folk som nämnts i spekulationerna och/eller som Makthavare-redaktionen själva bedömer som dugliga - men som inte riktigt kändes 100 procent säkra.

  Tillsammans kommer dessa listor utgöra ett veritabelt "Vem är vem" över rödgröna topptjänstemän.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Dolda rödgröna makthavare"

   

  Blogger Nils Dacke skrev... (09 februari, 2010 12:48) : 

  Är det inte vi medborgare som väljer representanter? All denna excercis med koketterier i maktens korridorer visar ju bara för oss andra att allt bara är ett spel för galleriet och att den representativa demokratin är satt ur spel.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (09 februari, 2010 13:12) : 

  "Nils Dacke", för det första accepteras inte anonyma kommentarer här. Det gäller även uppenbara pseudonymer. Stå för dina åsikter med ditt eget namn.

  För det andra väljer självklart medborgare representanter till riksdagen och andra beslutande församlingar. Exakt i vilken utsträckning dessa folkvalda sedan faktiskt utnyttjar sin makt är ju upp till dem.

  Sedan kommer det alltid att finnas mer eller mindre dolda makthavare i form av politiska tjänstemän. Vad Makthavare.se gjort genom sin kartläggning är att ge väljarna en föraning av hur det kan komma se ut på regeringskansliet vid en rödgrön valseger. Personligen tycker jag att detta är en demokratifrämjande insats, men smaken är förstås individuell.

   

  kommentera