Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  fredag, augusti 17, 2007

  På Sundbybergsfronten inget nytt

  Det var uppenbarligen för tidigt att gratulera Sundbybergsborna när jag gjorde det den 9 augusti i samband med att fullmäktigeledamöterna Michael Spira och Arne Wijkman, som båda suttit på moderata mandat, meddelade att de lämnar sitt parti och tänkte bli socialdemokrater.

  Då såg det ut som att kommunen skulle få ett nytt politiskt styre med s, v och mp. Alternativt en bred, blocköverskridande koalition. Än så länge är vi inte där. Folkpartiet avvisar en bred uppgörelse över blockgränsen och någon ny majoritet kan inte bildas förrän tidigast i slutet av september.

  De borgerliga håller tummarna för att mp ska nappa på deras erbjudande om att ingå i en ”miljöallians”, något man hittills avvisat. Miljöpartiet har i stället föreslagit en mittenkoalition med socialdemokraterna, folkpartiet och centern, men fp nobbar den inviten.

  Och eftersom moderaterna vägrar kalla till det extra fullmäktige den 3 september som funnits inplanerat i våras, så kommer inte ledamöterna samlas förrän vid nästa ordinarie sammanträde den 24 september. Fram till dess får kommunens invånare sväva i ovisshet om vilken politisk konstellation som kommer att styra fram till valet 2010.

  Någon möjlighet att utlysa extraval på kommunal nivå finns nämligen inte, vilket för övrigt kommenteras av de borgerliga partisekreterarna på DN debatt i dag.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "På Sundbybergsfronten inget nytt"

   

  kommentera