Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  söndag, oktober 30, 2005

  "Jonas Morian är homosexuell"

  Så skanderades det i samband med en distriktårskongress i SSU för ungefär femton år sedan. Skälet var att jag varit uppe i talarstolen och argumenterat för att homosexuella borde ha rätt att ingå äkenskap på samma sätt som heterosexuella. Självklart måste den där Morian vara bög, som föreslår något sådant. Otroligt mycket har hänt sedan dess. I dag fick den socialdemokratiska partistyrelsen backa från sitt hänvisande till pågående utredningar, och i stället jämka sig med de fantastiska kongressombud som var uppe och argumenterade för en könsneutral äktenskapslagstiftning. Det är också värt att notera att inte ett enda ombud ens yrkade bifall till partistyrelsens ursprungliga besvarande av motionerna - och definitivt ingen argumenterade emot könsneutral äktenskapslagstiftning. Som sagt, otroligt mycket har hänt på femton år.


  Kommentarer om ""Jonas Morian är homosexuell""

   

  Blogger CV skrev... (30 oktober, 2005 19:29) : 

  Ja,skönt att samhället går framåt i några frågor. Ibland känns det som mycket har gått bakåt också.

   

  Blogger gudmundson skrev... (30 oktober, 2005 20:00) : 

  Otroligt bra rubrik. Läser man inte den här bloggposten har man ingen nyhetsnäsa.

   

  Anonymous Anonym skrev... (30 oktober, 2005 20:12) : 

  I knew it! Gurlie man, gurlie man! (Nej, jag orkar inte läsa resten av texten.)

   

  Blogger Göran Koch-Swahne skrev... (30 oktober, 2005 20:49) : 

  F'låt en yngling...

  men jag skule vilja ha voteringssiffrorna att sprida över den Anglikanska världen...

   

  Anonymous Anonym skrev... (30 oktober, 2005 23:20) : 

  Bra att socialdemokratin tagit steget och nu ställt sig bakom kravet på en könsneutral äktenskapslagstiftning. Därmed är det bara moderaterna som fortfarande har att ta ställning. Jag gissar att det blir ja även här, men att voteringen i riksdagen blir fri. Detsamma gäller Junilistan, vilka jag tror blir det enda av de nya partierna som kommer in i riksdagen nästa höst. Oavsett detta så står nu en stor parlamentarisk majoritet bakom reformen och utgången borde vara given.

   

  Blogger Eric Sundström skrev... (31 oktober, 2005 10:36) : 

  Jonas: vi är många unga sossar här på kongressen som är glada över beslutet, det visar hur viktigt det är att köra på i saltgruvan och driva progressiva frågor i partiet.
  Göran: det blev inte ens en votering, så det finns inga röstsiffror. En pigg kongressblogg och de viktigaste besluten i notisform hittar du på www.aip.nu!

   

  Blogger Göran Koch-Swahne skrev... (31 oktober, 2005 10:52) : 

  OK, Bra! Det var vad jag ville veta ;=)

   

  Blogger Michael Silkesjöö skrev... (31 oktober, 2005 11:14) : 

  c.l.k.a: En borgerlig regering kommer aldrig att kunna lägga fram en propp om könsneutralt äktenskap för KD kommer att stoppa det.
  Jag tror att för KD är denna fråga helt avgörande för ett regeringssamarbete. Vill man känna sig mer trygg att frågan ska komma vidare krävs det en fortsatt s-regering.

   

  Anonymous Anonym skrev... (31 oktober, 2005 16:19) : 

  Michael Silkesjöö:
  Nja. Det stämmer nog att Kristdemokraterna kommer att stoppa en proposition, men det hindrar inte att övriga partier lägger en flerpartimotion. Så gjorde man med partnerskapslagen, vilken röstades igenom under en borgerlig regering. Det viktiga är trots allt resultatet, inte huruvida det är en proposition eller motion som ligger till grund för beslutet. Men visst, en regering utan Kristdemokraterna vore önskvärd av detta och andra skäl.

   

  Blogger Michael Silkesjöö skrev... (31 oktober, 2005 23:59) : 

  Jag är nästan övertygad om att KD skulle göra frågan om könsneutralt äktenskap till en kabinettsfråga. Dom kommer helt enkelt vilja fälla en borgerlig regering om det skulle bli en flerpartimotion eller om fp, m och c skulle rösta för något sånt.
  Så funkar det med samarbetspartier - även om dom är små så har dom makt. Mycket makt. Ja, t.o.m för mycket makt...

   

  Blogger TF skrev... (01 november, 2005 14:07) : 

  Sannolikt blir det den här typen av värdeemotivism som till slut slår undan benen på socialdemokratin som statsbärande parti.

  Om partistyrelsen drar tillbaka sitt förslag och inget enda ombud ens vågar andas en invändning vid sittande bord, då verkar det mer som moralpanik än djupt känd övertygelse inom SAP när man ändrar inställning till en fundamental institution i samhället.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (01 november, 2005 18:29) : 

  Moralpanik? Fundamental institution i samhället? Vilken planet kommer du ifrån?

   

  Anonymous Anonym skrev... (02 november, 2005 15:11) : 

  Ett jättebra beslut... Nu väntar vi bra på att polygami och incest ska bli populärt och hypas i några Hollywoodrullar. Sedan kan vi ju tävla om vem som är mest tolerant när vi pratar samlevnadsfrågor.

   

  Anonymous Anonym skrev... (02 november, 2005 17:38) : 

  Hörru, du och dina värdekonservativa polare behöver nog inte oroa er över vare sig könsneutral äktenskapslagstiftning eller den polyamorösa lobbyn. Däremot borde ni välkomna legasering av incest, så att ni äntligen kan få gifta er med era systrar...

   

  "Jonas Morian är homosexuell"'">kommentera