Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  söndag, november 13, 2005

  Mer s-kritik mot Persson

  Jag hade trott att den socialdemokratiska partikongressen nyligen skulle innebära punkt för internkritik mot Göran Persson och hans ledarstil, åtminstone fram till efter valet. Men i dag skriver Svenska Dagbladet om en radiointervju i går med Göran Johansson, socialdemokratiskt kommunalråd i Göteborg, där han säger att han vill se Margot Wallström som Göran Perssons efterträdare när han lämnar posten som partiordförande. Detta är naturligtvis en kritik mot Persson, som knappast har Wallström som favorit till efterträdare. Dessutom uppmärksammas en ny bok i vilken Lena Hjelm-Wallén, under många år minister i socialdemokratiska regeringar, tycker att Persson i sin roll som statsminister har blivit mer och mer presidentlik och hur han under regeringssammanträden mästrar statsråden. Det återstår att se vilken, om någon, betydelse denna kritik kan komma att få.


  Kommentarer om "Mer s-kritik mot Persson"

   

  Anonymous Anonym skrev... (15 november, 2005 21:12) : 

  Nja, men Jonas,
  det kan visserligen antas att det aer kritik mot GP.
  Men du vet faktiskt inte.
  Det aer fullt moejligt att gilla baade Goeran Persson och Margot Wallstroem, samt ha Wallstroem som favorit till eftertraedare-oavsett om GP vill -eller
  inte vill ! ha Margot.

  F.o. om Margot: hennes miljoefoerslag urvattnas vael i Europaparlamentet nu av hoegerblocket. Och daa kanske hon hellre vill tillbaka till svensk politik. Men annars-varfoer gaa tillbaka till svensk politik, naer hon aer den ende store, svenske europen foer naervarande.
  Ja, jag vet. Kanske just foer att SVerige behoever naagon.
  Men jag vill busa med en droem:
  hon skulle kanske kunna bli neasta Kommissionspresident. (Forutsaetter dock att det totala politska majoriteten i Europa skiftar kring/innan EP valen 2009.) Inte ens en borgerlig regering i Sverige skulle kunna stoppa hennes kandidatur.
  Det aer f.o. tid foer ett land fraan norr som President naesta gaang.
  /UBMIYC

   

  Anonymous Anonym skrev... (18 november, 2005 17:00) : 

  Ok, några dagar i efterhand, undrar om någon ens läser detta men ändå: Alltså kom igen nu. Att Göran Johansson uttalar sig på det viset är inte lite kritik mot Persson. Det är ju en direkt och uppenbar krigsförklaring.

  För min del känns det lite uppfriskande. För socialdemokratiska partimedlemmar kan jag förstå att det hela känns besvärligt. Till och med så besvärligt att man kan förneka det som för alla oss andra är så uppenbart.

   

  Anonymous Anonym skrev... (19 november, 2005 17:09) : 

  Jag boejer foer mig foer mitt utanfoerperspektiv, av den samlade "analysen" snabblaesningen av bloggar saa verkar det som att GJ kritiserar GP.
  U

   

  Mer s-kritik mot Persson'">kommentera