Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  fredag, maj 30, 2008

  Samma sommarsnackande sossar som vanligt

  För några dagar sedan presenterade socialdemokraterna sin satsning på webbradioprogram i sommar, där ”Ledande socialdemokratiska företrädare underhåller dig i hängmattan, i solstolen eller på lunchrasten”.

  Satsningen var först betitlad ”Sommarpratare”, men efter att Sveriges Radio skrivit till socialdemokraterna och hotat med att det ”skulle kunna bedömas som varumärkesintrång” så har partiet ändrat namnet till ”Sommarsnack”.

  Och när socialdemokraterna sa att det var ”ledande” partiföreträdare som skulle komma till tals så menade de det uppenbarligen. Den 23 juni talar före detta utrikesminister tillika ordförande i socialdemokraternas rådslag Vår värld Jan Eliasson. Den 30 juni är det dags för ytterligare ett tidigare statsråd; riksdagsledamoten och vice ordförande i socialutskottet Ylva Johansson. Den 7 juli talar riksdagsledamoten och biträdande partisekreteraren Håkan Juholt, den 14 juli Stockholms oppositionsborgarråd Carin Jämtin, och den 21 juli riksdagsledamoten och ordförande i jobbrådslaget Luciano Astudillo. Sist ut talar den 28 juli partisekreterare Marita Ulvskog.

  Väldigt, väldigt ospännande.

  Då är SSU:arna betydligt roligare. Även de har sommarsnackare i sin webbradio – och bland dessa finns betydligt intressantare namn som inte nödvändigtvis företräder den socialdemokratiska partilinjen: manusförfattaren och tv-makaren Jessica Ericstam (13 juni), frilansskribenten och genusvetaren Nike Linn Säfwenberg (16 juni), och ståuppkomikern Mikael Koppelman (23 juni) för att bara nämna några.

  Det hade varit kul om också det socialdemokratiska partiet hade vågat släppa fram några lite mer oväntade och – skrämmande tanke – kritiska röster.

  Andra skriver intressant om , , , .


  Kommentarer om "Samma sommarsnackande sossar som vanligt"

   

  Anonymous Anonym skrev... (31 maj, 2008 00:17) : 

  Kritiker av partiet har inte mycket att hämta inom (s).

  Tyvärr. .

   

  Anonymous Anonym skrev... (02 juni, 2008 18:03) : 

  Men inte är det väl partiet som utser sommarpratare? Så visst borde det kunna bli någon kritisk röst.

  Ett par andra kriterier tycker jag ska vara att sommarpratarna kan prata på ett intressant sätt och, inte minst viktigt, har ett personligt förhållande till musik.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (03 juni, 2008 06:11) : 

  Enn, i socialdemokraternas egen webbradiosatsning så är det enbart partiet som utser talare. Och jo, jag håller med - personernas förhållande till musik bordeha varit en faktor. Dessvärre misstänker jag att så inte varit fallet.

   

  kommentera