Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  söndag, maj 04, 2008

  Vissa är mer jämlika än andra

  Peter Wolodarski gjorde på DN:s ledarsida i helgen en väldigt bra spaning om de moraliska undertoner med vilka moderaterna velat göra arbetslinjen till partiets huvudnummer, vilket medfört skärpta krav på sjukskrivna, arbetslösa och förtidspensionerade.

  Åtminstine vissa sjukskrivna, arbetslösa och förtidspensionerade. För uppenbarligen var denna arbetslinje inte avsedd för moderatledningen, konstaterar Wolodarski. Och denna slutsats ligger onekligen nära tillhands att dra när man läser vad Ulrica Schenström sagt om att hon, efter att ha tvingats lämna jobbet som statssekreterare nu istället för att söka något nytt jobb tar hand om sig själv, sin familj och sina vänner. Likadant låter det från Kristina Axén Olin som efter att ha avgått som finansborgarråd i Stockholm ämnar ägna de närmaste månaderna åt hem och familj. Hon vill inte ta ställning till det ”tiotal seriösa jobberbjudanden” hon uppges ha fått.

  ”En väl fungerande arbetsmarknad och arbetsmarknadspolitik i vid mening är viktig för att säkerställa att de människor som drabbas av arbetslöshet snabbt åter kommer i arbete” sägs det på moderaternas webbplats. Där slås också fast att en av de viktigaste orsakerna till den höga arbetslösheten ”är att de ekonomiska drivkrafterna för att arbeta inte är tillräckligt starka, framförallt i de grupper där arbetskraftspotentialen finns”.

  Om vi nu förutsätter att Schenström och Axén Olin tillhör dessa grupper så får vi anta att den moderatledda regeringen inom kort kommer att presentera ekonomiska incitament som motiverar dem att snabbt åter komma i arbete.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Vissa är mer jämlika än andra"

   

  Anonymous Anonym skrev... (04 maj, 2008 19:14) : 

  Rimligt. Man ska leva som man lär.

  Jag börjar tänka tillbaks på när Cristina Husmark Persson gick ut i media och skrek ut sin förklaring till fusket med tv-licens.
  "Det är ett alltför stort skattetryck som tvingar fram det här!"
  Varför skulle rika människor vilja skattefuska? De har ju ändå kvar miljoner efteråt.

  Jämlikhet är däremot inget som den nya regeringen prioriterar... Pengar kommer alltid vara den rådande faktorn i sverige. Moderaternas politik är enkel, alla ska jobba.. förutom de som har pengar.

   

  Anonymous Anonym skrev... (05 maj, 2008 08:20) : 

  Det är väl uppenbart att man borde få spendera sina pengar hur man vill? Inklusive att köpa sig mer fritid.

   

  Blogger Johan Hedin skrev... (05 maj, 2008 11:26) : 

  Men... varken Schenström eller Axen-Olin nyttjar väl de system som (m) kritiserade i snacket om arbetslinjen?
  De lever väl på pengar de hederligt har förhandlat till sig genom att just... arbeta.
  Måhända mycket mer pengar än många andra har, men ändå... det är väl inte sjukpengar, a-kassa och förtidspension de lever av?

   

  Blogger Mattias Lönnqvist skrev... (05 maj, 2008 17:51) : 

  I just Ulricas fall så är det ett vedergångsvederlag, och dessa behåller man oavsett om man fått ett nytt jobb eller ej.

  Det innebär också att Ulrica diskvalificerat sig från a-kassa i 24 månader (eftersom avgångsvederlaget sträcker sig för 24 månader) och ändringar i a-kasse-systemet lär då knappast påverka hennes behov av att ta ett lönearbete.

  Så länge som hon lever på sina egna pengar är det väl upp till henne. Det gäller ju för övrigt alla som slutar ett arbete; tar man inte ut a-kassa behöver man inte bry sig om varken a-kassans regler eller arbetsförmedlingen.

   

  Anonymous Anonym skrev... (21 maj, 2008 21:26) : 

  Nu är ju Schenströms avgångsvederlag mina och dina skattepengar och Axen Ohlins pension stockholmarnas skattepengar, så lite intressant är det ju för oss skattebetalare att dessa två damer jobbar istället för att snylta på staten/kommunen.

   

  kommentera