Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  måndag, juni 09, 2008

  Enfaldigt om bloggosfären

  Smålandspostens ledarskribent Marcus Svensson har lyckats reta upp delar av den svenska bloggosfären genom en besynnerlig sågning av densamma.

  Bakgrunden är att Svensson uttryckt att protesterna mot FRA-lagen är naiva. Detta har han kritiserats för av många, inte minst bloggare.

  Som svar på detta konstaterar Marcus Svensson att ”I bloggosfären är det downmarket som gäller” och att ”De flesta bloggare upprepar bara vad andra har sagt, och då gärna skvaller, myter och konspirationsteorier”.

  Som stöd för sin tes om att bloggosfären är downmarket publicerar Svensson de mest sökta termerna på Aftonbladets Bloggportalen (i skrivande stund ”sexnovell”, ”sexblogg”, ”sex” och ”blondinbella”). Och de kan ju onekligen verka en smula slaskiga. Samtidigt speglar de dessvärre rätt väl de löpsedlar och ”nyheter” inte minst kvällstidningarna ofta använder för att – effektivt – locka läsare. Hade Svensson däremot orkat läsa vidare på samma sida, till exempel under avdelningarna ”De mest diskuterade nyheterna” eller ”De mest diskuterade blogginläggen” så hade han funnit betydligt seriösare rubriker.

  En titt på Intressant, Knuff, eller Bloggar hade också pulveriserat tesen om bloggosfären som downmarket. Men visst, huvudregeln inom traditionell journalistik är ju som bekant ”Kolla aldrig en bra story för då spricker den”.

  För mer om Marcus Svenssons klavertramp, läs exempelvis Beta Alfa, Bloggtidningen och Bloggen Bent.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Enfaldigt om bloggosfären"

   

  kommentera