Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  måndag, juni 02, 2008

  Kampanj för tryck- och yttrandefrihet

  [UPPDATERAD] I dag går en lång rad svenska dagstidningar, vars ägare är medlemmar i branschorganisationen Tidningsutgivarna, ut i en samordnad kampanj om tryck- och yttrandefrihet. Det sker i form av helt vita förstasidor med orden ”Den här tidningen är inte godkänd av staten”.

  Flera tidningar tar upp tryck- och yttrandefrihetsfrågor. Bland annat skriver Dagens Nyheter om Li Changqing, som suttit tre år i kinesiskt fängelse för sin journalistik; Svenska Dagbladet uppmärksammar att 28 journalister dödats i tjänsten det senaste halvåret, och Aftonbladet tar upp flera genomförda lagändringar de senaste åren som inneburit inskränkningar såväl i tryck- och yttrandefriheten som i öppenheten i samhället. Många har också annonser (se nedan) som förklarar tidningarnas ståndpunkt om tryck- och yttrandefrihet.  Tidigare har liknande aktioner skett i samband med Tryckfrihetens dag den 30 augusti, men nu sammanfaller kampanjen med att Sverige och Göteborg står som värd för World Association of Newspapers årliga konferens den 1-4 juni. Där kommer tryck- och yttrandefrihetsfrågor att uppmärksammas på flera sätt.

  Läs mer i Dagens Media.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Kampanj för tryck- och yttrandefrihet"

   

  kommentera