Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  tisdag, juli 29, 2008

  Hiv och livskvalitet

  I dag presenterar Hiv-Sverige en nordisk undersökning kring hivpositivas livskvalitet. Undersökningen, som är den första i sitt slag, är tänkt att ge en bild av hur hivpositiva upplever hälsa, attityder, vård och omsorg samt sexualitet i respektive nordiskt land. Presentationen sker i Pride House, Kulturhuset i Stockholm.

  Ironiskt nog (?) sker detta på årsdagen av att modeskaparen Sighsten Herrgård 1987 trädde fram och berättade att han är på väg att utveckla aids. För dem av er som är för unga för att minnas så var Herrgård under 1960-talet ett av Sveriges mest kända namn utomlands. Under 70-talet jobbade han som festfixare och modellpappa i Stockholm och var den första kända personen i Sverige som gick ut offentligt med att han var hivsmittad. Två år senare avled han i aids.

  På den tiden var hiv i praktiken lika med en dödsdom. I dag ser verkligenheten väldigt annorlunda ut, åtminstone för dem som drabbas i västvärlden.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Hiv och livskvalitet"

   

  Anonymous Anonym skrev... (29 juli, 2008 15:17) : 

  Det gör väl ingenting med lite ajds, eller vad menar du.

  Prajderiet. Spyfärdig på alltihop. Makthavarna vet inte till sig i sin iver att hopa ynnestar över dethär jiddret. En helt vanlig vit heterosexuell HIV-negativ man från socialgrupp 3 är däremot inte värd ett ruttet, det ser man ju gång på gång.

  Någon halvårsrapport om HIV-läget har vi inte fått i år. Den politiskt korrekta tysssssstnaden brer ut sig.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (29 juli, 2008 16:09) : 

  Peter, jag vet inte var du letat efter rapporter om hiv-läget men om du kikar på min blogg så hittar du en uppdatering här.

  Och nej, jag ignorerar verkligen verkligen inte faran med aids. Vad jag skriver är att hiv inte med nödvändighet längre innebär att man utvecklar aids och dör av det. Där har man gjort stora framsteg i fråga om bromsmediciner.

  Och om du på fullt allvar menar att ett politiskt engagemang mot hiv och aids står i motsats till engagemang för andra angelägna frågor, så tror jag att du tillmäter människor alldeles för lite.

   

  Blogger MS skrev... (30 juli, 2008 00:17) : 

  Vad tycker du om obligatoriska hiv-tester för asylsökande, som dokusåpastjärnan Jan Emanuel Johansson (s) så framsynt föreslog, och "brunblå" Mauricio Rojas "rasade" mot?
  http://www.folkpartiet.se/FPTemplates/ListPage____15977.aspx.

  Det är tydligen bara (sd) som instämmer att detta borde vara en självklarhet (i sitt s.k. 33-punktsmanifest): http://www.sverigedemokraterna.net/nyhet.php?action=fullnews&showcomments=1&id=315.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (30 juli, 2008 06:49) : 

  Magnus, jag har redogjort för min uppfattning i frågan här.

   

  kommentera