Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  onsdag, augusti 13, 2008

  Kubadialog i bloggosfären

  DN:s Latinamerikakorrespondent Erik de la Reguera skriver att den 82-årige tidigare kubanske presidenten Fidel Castro har blivit Kubas mest inflytelserika bloggare. Det torde ju i och för sig inte vara särskilt svårt eftersom A) Fidel Castro är landets mest kända medborgare, och B) inte särskilt många kubanska medborgare har tillgång till datorer och internetuppkoppling.

  ”Inte oväntat”, skriver de la Reguera, ”saknas dock en kommentarfunktion” på Castros blogg Cuba Debate. Den ”debatt” som antyds av namnet på bloggen blir därför snarast till en monolog. Helt i linje med Castros politik, med andra ord.

  När president Bushs legendariske politiske rådgivare Karl Rove besökte Sverige och Almedalen i somras var hans råd till den svenska regeringen att skaffa sig en bloggstrategi. Rove uppgav att under hans tid i Vita huset arbetade man aktivt med att följa och kommentera det som skrevs i bloggosfären i politiska sakfrågor som man prioriterade. Det handlade enligt Rove om att politiska tjänstemän ”gick in och kommenterade frågor i sak och i ett korrekt och lågmält tonläge på olika bloggar”.

  Kanske är detta som Castros bror och efterträdare på presidentposten nu öppnar för och låter honom agera pionjär på den kommunistpartiet trogna kubanska bloggosfären.

  * * *

  Helt orelaterat till ovanstående noterar jag att vänsterpartiet söker en ny medarbetare som ska jobba med att utveckla och stärka partiets kommunikation med väljarna på webben, till exempel genom bloggar, sociala medier och filmer.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Kubadialog i bloggosfären"

   

  kommentera