Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  fredag, augusti 08, 2008

  Lyssna på folket, Reinfeldt!

  En Sifoundersökning som Aftonbladet beställt visar att 51 procent av svenskarna är emot FRA-lagen. Det är en ökning med fyra procentenheter sedan slutet av juni. Ökningen är statistiskt säkerställd.

  I går kommenterade statsminister Fredrik Reinfeldt för första gången på länge det uppenbarligen fortsatta starka motståndet mot lagen. Reinfeldt försäkrade att regeringen ska lyssna på kritiken men han ville inte riva upp den lag riksdagen stiftade i juni. Däremot sade han sig hålla öppet för nya förslag att öka skyddet för den personliga integriteten vid signalspaning, utöver vad riksdagen redan beställt.

  Detta besked kom efter att folkpartiets försvarspolitiske talesman Allan Widman sagt sig kunna tänka sig att addera särskilda regler kring brottsmisstanke till FRA-lagen, vilket fått stöd från partisekreteraren Erik Ullenhag. Även centerpartiet kan nu tänka sig fler tillägg till lagen, enligt partisekreteraren Anders Flanking.

  I morgon talar Fredrik Reinfeldt i Vaxholm. Då har han chansen att ta tillbaks initiativet i FRA-frågan. Men som ”Kärringen mot strömmen” Eva Rundkvist skriver:

  - Vad är det för skillnad mellan FRA och en arrogant riksdagspolitiker?
  - Politikern lyssnar inte på dig och läser inte dina mejl.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Lyssna på folket, Reinfeldt!"

   

  Anonymous Anonym skrev... (08 augusti, 2008 18:28) : 

  Jag hävdar fortfarande att FRA är bra och att de få motståndare som finns har lyckats med en sak: Att synas och höras 10 ggr mer än vad som är deras egentliga antal.

  Ps. Statistiskt säkerställt... Morsning. Ds.

   

  kommentera