Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  fredag, september 26, 2008

  Ett år senare

  Ett år har gått sedan västvärldens protester mot den burmesiska regimens övergrepp mot fredligt demonstrerande munkar och vanliga medborgare som önskade demokrati, kulminerade i en internationell protestdag då många av oss klädde oss i rött. Catti Ullström påminner om att det är rätt tyst i dag.

  I eftermiddag, på Saffron Revolution Day, samlas Burmaaktiva svenskar på Sergels torg i Stockholm för att uppmärksamma att övergreppen fortfarande pågår.

  I går inträffade en explosion vid en symbolisk plats för demokratiprotesterna för ett år sedan i Rangoon. Det var den senaste av en rad explosioner i Burma under september. Platsen har nu stängts av av militärjuntan, som lagt ansvaret för bomberna på etniska separatister. På senare tid har man också börjat lägga skulden på demokratiaktivister.

  För tillfället råder utegångsförbud i staden Kachinstaten i norra Burma, efter att studenter satt upp affischer mot regimen, rapporterar Ekot.

  Själv har jag ingen möjlighet att delta på Sergels torg i dag, men jag hoppas att andra tar chansen. Det vore smakfullt om åtminstone några av de partiledare och andra ledande partiföreträdare som fanns på plats förra året markerade att demokratikampen måste fortsätta.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Ett år senare"

   

  Blogger Catti Ullström skrev... (26 september, 2008 10:23) : 

  Hej

  Skönt att folk uppmärksammar det här idag. En liten sak bara. Kachin är en etnisk minoritet, många av dem lever i Kachinstaten. Det är f´dock ingen stad. Huvustaden i Kachinstaten heter Myitkyina.

  //Catti

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (26 september, 2008 12:00) : 

  Tack för upplysningen. Nu korrigerat.

   

  kommentera