Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  fredag, september 26, 2008

  Webbstrategier efterlyses

  Jag skrev häromdagen om att ETC nu går in och gör en veckotidning av nättidskriften Efter Arbetet. Det känns som en spännande satsning som jag önskar lycka till. Det är alltid roligt med initiativ för att bryta den borgerliga hegemonin i tidningsvärlden.

  I dag skriver Bo Bernhardsson, socialdemokratisk riksdagsledamot och tidigare chefredaktör för Arbetet, i ETC att satsningen är ”början på en ordentlig utmaning” mot att ”åsikter och nyheter likriktas”.

  Detta ställer jag mig däremot tveksam till.

  För det första tror jag att Bernhardsson överskattar betydelsen av vilken opinionsbildande effekt en pappersversion av Efter Arbetet kan ha. Det är nog tyvärr knappast så att vare sig Bonnier, Schibsted eller Stampen skakar över den nya konkurrensen.

  För det andra tror jag att nätets betydelse kraftigt underskattas. Om det är några som bidragit till att erbjuda de borgerliga rösterna på landets ledarsidor motstånd så är det väl vänsterinriktade bloggare och nätpublikationer som Dagens Arena, och potentiellt även Arvid Falk.

  Så, för all del, kör hårt med pappersupplagan av Efter Arbetet. Men se för fasen till att jobba med en ordentlig webbstrategi också. Att Efter Arbetet, som funnits på nätet sedan 2006, fortfarande inte verkar ha något RSS-flöde är exempelvis riktigt, riktigt illa.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Webbstrategier efterlyses"

   

  Blogger Peter skrev... (26 september, 2008 18:01) : 

  Lika illa är att Efter Arbetet förfuskat sitt namn. Jag tycker kunde begära att en publikation som gör anspråk på att vara arvtagare till Malmötidningen Arbetet kunde ta ett visst ansvar för balansen i den lokala regionala debatten.
  Där behövs det mer än i rikspolitiken.
  Och artklar från socialt forum i Brasilien i alla ära, det finns fler som skriver om det...

  Och detta skriver jag som borgerlig skribent i Malmö.

   

  Anonymous Webbstrategi skrev... (24 november, 2009 11:35) : 

  Det här är ett fenomen som de flesta medier brottas med.

  De ser ingen tydlig lönsamhet med webben, och struntar därför i att skapa en strategi - och på så sätt skapa förutsättningar för detta.

  En ond cirkel.

  Mvh
  Magnus

   

  kommentera