Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  söndag, oktober 12, 2008

  Den svenska modellen revisited

  Den senaste delen av partiledardebatten har mest kretsat kring skatter, jobb och välfärd. En klassiker från moderata ungdomsförbundet c:a 1985 har återanvänts av de borgerliga företrädarna; den om att vi har höga skatter på alkohol för att minska alkoholkonsumtionen och höga skatter på miljöfarliga utsläpp för att minska dessa – och vad blir då effekten om vi har höga skatter på arbete. Det känns som att det är läge att påminna om att vi traditionellt haft relativt höga skatter i Sverige, men att också sysselsättningen och välfärden varit hög. Den svenska modellen visar att den borgerliga linjen där sänkta skatter har ett egenvärde, inte är den enda vägen.

  Andra skriver om , , .


  Kommentarer om "Den svenska modellen revisited"

   

  Anonymous Anonym skrev... (12 oktober, 2008 21:05) : 

  Fascinerande att höra Göran Hägglund påstå att Vänsterblocket idag, två år före valet, står längre ifrån varandra - än vad de fyra borgerliga partierna "gjort på d-e-c-e-n-n-i-e-r" ... Och då undrar man bara: Hur sjutton kan det komma sig att De Borgerliga inte isåfall lyckades formera sin framgångsrika Allians mycket tidigare? Ja, kanske redan ett decennium före tiden för den förra borgerliga regeringen???

  Man undrar...det gör man!

   

  kommentera