Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  söndag, november 30, 2008

  Strategier från vänster

  I veckan som gått träffades partiledarna för socialdemokraterna, miljöpartiet och vänsterpartiet för att se om – och i så fall hur – v ska komma med i samarbetet med de två andra. Enligt Ekot handlar det om vänsterpartiets inställning till de ekonomiska ramverken som utgiftsstak och överskott i statens finanser, något som s och mp tidigare krävt att vänstern ska acceptera.

  Och i går framkom det att vänsterpartiet kan komma att mildra de skattehöjningar som partiet föreslog i sin budgetmotion tidigare i höstas. Anledningen sägs vara att skattehöjningar för dem som arbetar skulle kunna minska efterfrågan och späda på den ekonomiska krisen.

  Mona Sahlin uppger att vänsterpartiet nu accepterar det ekonomiska regelverket, något som Lars Ohly inte vill kommentera.

  En vänsterpartiföreträdare som förefaller piggare på att kommentera är Uje Brandelius, sångare i popbandet Doktor Kosmos som fått en heltidstjänst som pressekreterare i partiet.
Han uppges få ”en fri roll i partiet” i syfte att ”hitta nya sätt” att nå ut med partiets budskap.

  I Expressen skriver Brandelius att till hans sysslor som pressekreterare hör att ”försöka ge väljarna en rättvisande bild” av vänsterpartiet. Han konstaterar även att för att få röster så handlar det ”lika mycket om väljarnas föreställningar om partiet som om partiets faktiska politik”.

  Detta har han förstås rätt i. Men för att vänsterpartiet på allvar ska framstå som berett att ta det ansvar regeringsmakt innebär, så krävs det att Brandelius partiledare Ohly tar bladet från munnen om den ekonomiska politiken. Alternativt lämnar över ledarskapet till någon annan.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Strategier från vänster"

   

  Anonymous Anonym skrev... (30 november, 2008 15:52) : 

  Ja, Brandelius slår fast att om vänsterpartiet ska kunna locka väljare måste man sluta att pracka på människor en massa palestinasjalar.

  Att tvingas solidarisera sig ensidigt med palestinierna är identifierat som en av de främsta hindren för att locka väljare, och därmed garantera vänsterpartiets framtid.

  Kanske kan den svenska extremvänstern, precis som på kontinenten, visa att man inte tar avstånd från Israel och andra demokratier intresserade av rättvisa, fred och mänskliga rättigheter.

   

  Anonymous Anonym skrev... (01 december, 2008 11:23) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  kommentera