Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  torsdag, mars 19, 2009

  Vem ska man tro på?

  Allianspartiernas ekonomiska talesmän säger till Svenska Dagbladet att det inte blir några extra pengar till kommuner i år, trots att Sveriges kommuner och landsting i ett brev till regeringen har begärt mer pengar för att ”undvika uppsägningar och säkra kvaliteten i välfärden”.

  15 000 riskerar att förlora jobbet om inte kommunsektorn får tre miljarder kronor extra i år och ytterligare fem miljarder kronor 2010, enligt SKL.

  Men nu när budgetförhandlingarna inletts är beskedet att det inte blir några extra pengar. SvD:s har talat med de fyra borgerliga partiernas ekonomisk-politiska talesmän och ingen tycker att det finns någon anledning att öka på anslagen till vård, skola och omsorg för innevarande år.

  Men statsminister Fredrik Reinfeldt verkar inte vilja stänga dörren helt. ”Vi försöker se om vi kan tillföra ytterligare några resurser när våra budgetsamtal är klara”, säger han till Ekot.

  Klara besked verkar inte riktigt vara regeringens grej.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Vem ska man tro på?"

   

  Anonymous Anonym skrev... (19 mars, 2009 09:25) : 

  Man måste ju ifrågasätta i fall högeralliansens ekonomiska talesmän i huvudtaget sett de senaste skatteprognoserna i kommunerna, det vore ju fullständigt katastrofalt i fall regeringen lägger sig på rygg i den här frågan också.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (19 mars, 2009 09:44) : 

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn.

   

  Blogger Per Tenggren skrev... (19 mars, 2009 10:11) : 

  Problemet för regeringen är väl att man har slut på pengar efter alla skattesänkningar. Än så länge lyckas man dölja sina tillkortakommanden med utfall mot socialdemokraterna för att inte vilja något alternativt vilja saker som är för dyra. Undrar om inte den bubblan brister snart.

   

  Blogger roberth skrev... (19 mars, 2009 12:36) : 

  Per skatteintäkterna har ökat under Alliansen du vet det lönar sig att jobba inte gömma undan folk som ni gjorde i vuxendagis och annat

   

  Anonymous Anonym skrev... (19 mars, 2009 15:43) : 

  Härliga tider!
  Massarbetslöshet, depression och bottenlös fattigdom skapar gott underlag till nästa revolution. Upp till kamp Kamrater.

   

  Anonymous Anonym skrev... (19 mars, 2009 20:55) : 

  Som jag uppfattat turerna så har landsting och komuner fått tillskott på 9 miljarder i år plus ytterliggare 3 miljarder 2010. Att SKL är en intresseorganisation och lägger fram saken ur sin synvinkel trodde jag alla visste. Tror inte som sossarna i sin populism att ödsla med pengar precis överallt är svaret på finanskris och lågkonjuktur.

   

  kommentera