Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  onsdag, april 08, 2009

  Förtroendekris för Sahlin

  I dag publicerar Aftonbladet en Sifoundersökning av förtroendet för riksdagens partiledare. Resultatet är inget annat än katastrofalt för Mona Sahlin. Bara 27 procent, drygt en fjärdedel av de tillfrågade, säger sig ha stort eller mycket stort förtroende för s-ledaren. I partiledarligan hamnar Sahlin näst sist, bara Lars Ohly ligger sämre till.

  I kölvattnet av finanskrisen ökar däremot förtroendet kraftigt för statsminister Fredrik Reinfeldt. Sex av tio uppger sig ha stort eller mycket stort förtroende för honom. Med dagens siffra tangerar Reinfeldt rent av de tidigare rekorden i Aftonbladet/Sifo. 61 procent hade stort eller mycket stort förtroende för Göran Persson våren 2002, efter terrordåden 11 september och efter halvåret som ordförande i EU.

  Aftonbladets Lena Mellin gör bedömningen att det med stor sannolikhet är finanskrisen och den brutala lågkonjunkturen som är förklaringen till det höga förtroendet för Reinfeldt. ”Han har verkat lugn”, skriver Mellin, och tillägger att ”oppositionens kritik för passivitet har inte fastnat”.

  Även SvD uppmärksammar undersökningen och påpekar att det går förefaller gå bättre för de gröna språkrören. De ökar till och med sitt förtroendekapital med en procentenhet till 36 procent och ligger därmed tvåa bland partiledarna. Men för resten går det alltså utför. Maud Olofsson backar med 5 procentenheter till 34, Jan Björklund med 1 till 29 och Göran Hägglund med lika mycket till 28 procent.

  Det finns skäl för de socialdemokratiska partistrategerna att nu allvarligt fundera över om det oppositionsarbete som bedrivits den senaste tiden verkligen har varit det klokaste.

  Newsmill gör den gamle s-räven och numera pr-konsulten Harald Ullman en egen analys om orsakerna till socialdemokratins förtroende- och opinionsras. Väl värt att läsa, även om man inte nödvändigtvis instämmer.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Förtroendekris för Sahlin"

   

  Anonymous Christina Meltin Westerlund skrev... (08 april, 2009 15:28) : 

  Peter Andersson har rätt! Nu ger vi järnet och slutar att leta syndabockar.

   

  Blogger roberth skrev... (08 april, 2009 16:03) : 

  Christina de söker komiker på norra brunn anmäl dig vetja!

   

  Anonymous "Klara" Olsson skrev... (08 april, 2009 16:33) : 

  Ja, tänk om den rabiata Christina kunde tala för sig själv, radera de bloggkommentarer hon inte önskar på sin blogg, men inte "ta över" och anmäla någon kommentator på någons annans S-blogg till moderator. Censurerande sektbeteende Christina! Att gå in i andra människors ansvarsområden är en av livets större "dödsynder" och ställer ofta till mer bekymmer än det löser problem.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (08 april, 2009 17:44) : 

  Hyfsa debatten, tack! Skilj på sak och person.

   

  Anonymous Klara Olsson skrev... (08 april, 2009 19:05) : 

  Pesonligen har jag avhandlat hennes beteende inte hennes person.

   

  Blogger Micke skrev... (10 april, 2009 08:52) : 

  Läs Lotta Grönings ledare i dagens Aftonbladet. Den sammanfattar orsakerna til (s) problem på ett bra sätt.

   

  kommentera