Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  tisdag, februari 16, 2010

  Reinfeldts Stockholmshuvudvärk

  Härvan med misstänkt manipulation av Stockholmsmoderaternas provvalsprocess ser ut att växa. Tidigare har en person som hamnat på riksdagslistan efter att till synes själv betalat medlemsavgifterna för personer han värvat, tvingats avstå sin plats. Nu plockas en riksdagsledamot bort från uppdraget att leda arbetet med listorna till kommunalvalet i Stockholms stad.

  Mannen pekas ut som en av dem som ingått i ett nätverk som värvat gratismedlemmar och därefter gynnat vissa moderater på riksdags-, landstings- och kommunlistorna i Stockholms stad.

  Självklart ska ingen dömas på förhand. Men uppenbarligen tar moderaterna själva den här frågan på allvar. Partiets Stockholmsordförande Sten Nordin har beslutat att ge revisionsfirman Ernst & Young i uppdrag att utreda om det förekommit regelbrott. Och såväl partisekreterare Per Schlingmann som Fredrik Reinfeldt har nödgats kommentera affären publikt och då betonat vikten av att reagera på regelbrott.

  Redan i söndags konstaterade SvD:s Göran Eriksson att uppgifterna om fusk i provvalet i Stockholm skadar bilden av moderaterna, och att det lär ta lång tid att hantera förtroendekrisen, ”både internt och gentemot väljarna”. I dag slår han fast att för Stockholmsmoderaterna ”finns det inget lyckligt slut på den här veckan”.

  På lördag är det tänkt att listorna till riksdagen, landstinget och kommunen ska fastställas på partiets lokala nomineringsstämma. Det lär dock knappast innebära en slutpunkt för misstankar, misstro och ryktesspridning om fiffel och fusk.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Reinfeldts Stockholmshuvudvärk"

   

  Blogger Spiff skrev... (18 februari, 2010 13:15) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  kommentera