Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  fredag, februari 16, 2007

  Populisten Bengt Magnusson

  I går, på TV4:s Nyheterna, hände det igen. De två huvudnyheterna påannonserades på ungefär samma sätt: först presenteras ett problem, sedan konstateras att politikerna inte löser dem.

  Politikerna. Ett kollektiv, skyldig till all världens ondska. Politikerna vägrar erbjuda Stockholms narkomaner sprutbytesprogram. Politikerna festar medan skolbarnen i Håbo får gröt.

  Hallå! Saklig redovisning, någon?

  Var verkligen alla politiker, tvärs över alla partigränser, i Stockholms läns landsting överens om att sprutbytesprogram inte var någon bra idé? Och stod samtliga partier i Håbos kommunfullmäktige bakom de senaste årens stora besparingar, minskade lärartäthet och ersättande av skollunchen med gröt?

  Det verkar inte så sannolikt.

  Men ändå faller TV4:s nyhetsankare Bengt Magnusson i populistfällan och påannonserar bägge reportagen med att ge ”politikerna” skulden.

  * * *

  Också Isobel Hadley-Kamptz har skrivit om TV4:s nyheter i går, men utifrån lite andra perspektiv.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Populisten Bengt Magnusson"

   

  Blogger Jonas N skrev... (16 februari, 2007 15:44) : 

  Jag håller med dig i sak Jonas

  Hela tanken att så fort där finns ett problem i samhället, eller bara för någon enskild i detta samhälle ...

  ... dyker följande fråga omedelbart upp:

  'Vad gör ansvar minister eller politiker?'

  Jag har många ggr stört mig på dylikt!

  Men har du funderat på varför utvecklingen har gått åt det hållet?

  Själv har jag nämligen stört mig lika mycket på de politiker som ständigt sagt att varje bekymmer i vardagen är något som 'man skall titta på' från det politiska. Sådana som tagit varje medialt framfört problem eller yppad farhåga som intäkt för att knipa lite extra sympatier genom att 'lova ta tag i den saken', 'lösa det' osv.

  Har du tänkt på det, och på om där finns någon tendens om vilken sida velat överta mer och mer av den civila sfären till det politiskas hägn!?

  Jag har iaf sett en tydlig trend ...

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (16 februari, 2007 16:00) : 

  Jonas N, du har en poäng i att "politikerna" åtminstone delvis har sig själva att skylla. Det finns onekligen, i snart sagt alla partier, en övertro på vad som bör vara föremål för "politisk handlingskraft". Och allt för många går i fällan att när de får reporterns mikrofon uppstucken under näsan svara att de "ska titta på det", "ta tag i den saken" etc. Det vore befriande att någon gång höra någon svara t ex att "ja, det är förstås väldigt tråkigt att et barn gjort sig illa när det kastades snöboll på skolgården - men vi kommer inte förbjuda snöbollskastning för det".

   

  Blogger Per Hagwall skrev... (17 februari, 2007 17:24) : 

  Magnusson vågar nog inte peka ut något parti efter att han och TV4 gjorde bort sig här, säkrast att kasta skit på alla i stället...

   

  Anonymous Anonym skrev... (05 mars, 2007 10:25) : 

  I Håbo får skolbarnen faktiskt soppa/gröt då det uppges saknas pengar i kommunen. Av samma anledning har barnen inga lärare, barn i åk1 har ingen klassfröken - allt beror på avsaknad av pengar enligt ansvariga politiker, nuvarande som tidigare. Det enda parti som talar FÖR barnen i kommunen är miljöpartiet resten är ENIGA. Vi har ingen opposition då alla driver från sina egna intressen. Politikerna och tjänstemännen ÄR ute och festar, åker på konferenser etc. Det FINNS underlag som styrker det. Problemet är att det idag inte finns kanaler för medborgarna att påvisa felaktigheter. Vi har ingen sändningstid, inga tidningar. Våra insändare redigeras eller tas bort, vi viftas bort när vi deltar på kommunfullmäktige. Så - du är välkommen ut till oss i verkligheten.

   

  kommentera