Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

    Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

    www.flickr.com
    This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

    onsdag, februari 20, 2008

    Nästa gäst: Anneli Hulthén

    Det börjar bli dags för en ny webbsänd intervju där jag och Nina Unesi frågar ut ledande socialdemokrater om aktuell politik, med frågor som ni bloggläsare hjälpt oss att formulera.

    Fredag den 29 februari så är Anneli Hulthén vår gäst. Hon är kommunalråd i Göteborg samt, tillsammans med Carin Jämtin, ordförande i den socialdemokratiska rådslagsgruppen Vårt klimat.

    Just klimatfrågorna är ju synnerligen aktuella nu, inte minst efter att man i den parlamentariska klimatberedningen misslyckades med att enas om den kanske viktigaste frågan – hur mycket Sverige ska minska sina utsläpp.

    Anneli Hulthén sticker för övrigt i dag ut huvudet och kräver i GP en folkomröstning om trängselavgifter i Göteborg. Detta samtidigt som uppgifter i DN tyder på att denna satsning i Stockholm blivit ett ekonomiskt fiasko.

    Det saknas med andra ord knappast intressanta ämnen att diskutera den 29 februari. Ni är alla välkomna att bidra med frågor.

    Andra skriver intressant om , , .


    Kommentarer om "Nästa gäst: Anneli Hulthén"

     

    Blogger Anna Karin Wallberg skrev... (20 februari, 2008 12:35) : 

    Maud Olofsson talar numera om kärnkraften som ett av tre ben för Sveriges energiförsörjning. Hur ser Annelie Hulthén på om Sverige ska ersätta landets kärnkraftsreaktorer när de går ur tiden? Med tanke på att det kan ta mer än 15 år från planering till el från nya reaktorer så måste ett politisk beslut till inom kort

     

    Blogger Johan Hedin skrev... (20 februari, 2008 14:28) : 

    Bilavgifter i storstad har aldrig varit någon åtgärd avsedd för klimatmål. Det har ingen, utom de mest förvirrade miljömupparna, trott heller.

    Bilavgifer är däremot bra för lokala mijömål (buller, markutnyttjande, partiklar), samt trängsel/framkomlighet och rättvisare prissättning mellan stad/glesbygd.

    Noterbart är också att media först nu (2-3 år för sent) insett Sverige har världens minst effektiva bilavgiftssystem. Man lyckas dock missa att peka på skälet till detta: Att den svenska bilavgiften är en skatt, och därmed kommer allt krångel och alla kostnader.

     

    Blogger johannes skrev... (21 februari, 2008 19:13) : 

    Frågor till Anneli:
    Du vill ju att det ska byggas tät blandstad, istället för gles bilstad.

    Varför byggs det fortfarande så lite sammanhängande, funktionsblandade stadskvarter?

    Och varför så mycket uppbrutna, funktionsseparerade områden med punkthus och lamellhus?

    Hur ska vi socialdemokrater ändra på det?

     

    Blogger Danne Nordling skrev... (22 februari, 2008 17:15) : 

    Tonläget är högt från s i klimatpolitiken. Men var finns partiets egen klimatpolitik? Hur skall 40 procents minskning åstadkommas? På socialdemokraternas webbsajt finns bara en pm från Perssons tid (sept -06).
    /DNg

     

    Blogger Johan Hellström skrev... (22 februari, 2008 18:59) : 

    fråga vad hon tycker om att samarbeta bara med miljöpartiet och inte både mp och v.

     

    Anonymous Anonym skrev... (24 februari, 2008 02:50) : 

    Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

     

    Anonymous Anonym skrev... (25 februari, 2008 20:30) : 

    Fråga Hulthén om hon vill införa samma typ av "biltullar" som SAP och Alliansen gjorde i Stockholm. Ja eller Nej!
    Dessutom fråga henne vad detta kostar skattebetalarna!
    Mvh
    Lars Rudström

     

    Blogger Unknown skrev... (25 februari, 2008 21:14) : 

    Jonas, det slog mig plötsligt att det är ett moment (eller kanske två) som saknas i denna satsning - alltså intervjuerna. Ni erbjuder er att ta emot frågeställningar men ni diskuterar dem inte. Det ni borde göra är att kontinuerligt eller möjligen mera samlat några dagar innan inspelning lägga ut frågor ni fått och kommentera dem. För att ytterligare stimulera deltagandet skulle ni kunna ge kred till den som formulerat frågan i sändning. Efter sändning borde ni också kommentera - inte "hur det gick" eller hur ni såg ut" utan politiken. Nu saknas nerv och ni blir bara alldeles vanliga utfrågare som dessutom är på "samma sida" som offret.

    Det leder faktiskt til en idé om ett helt annat upplägg. Låt motståndare agera utfrågare, tror folk vill se lite debattlystnad, inte välkammade samtal:-)

     

    Blogger Jonas Morian skrev... (26 februari, 2008 06:58) : 

    Först och främst: tack för de frågor ni bidragit med här på bloggen och via mejl. De underlättar för Nina och mig att göra ett bra jobb i studion sedan.

    Peter, tack för feedback. Du har rätt - vi skulle kunna kommentera och diskutera de frågor vi fått in i särskilda inlägg. Hittills har Nina och jag i stället prioriterat att träffas för att gå igenom de frågor som kommit in, göra ett urval och bestämma ordningen - samt i vissa fall förbereda följdfrågor. Vi har också försökt credda frågeställningarna i sändning, t ex genom att säga "Peter i Södertälje undrar...".

    Sedan vill jag understryka att vare sig Nina eller jag är några särdeles tv-vana professionella intervjuare. Allt förberedelsearbete, liksom tiden i studion, görs ideellt på vår fritid. Hela intervjuerna görs i ett svep utan avbrott eller omtagningar. Det, snarare än vår partilojalitet, är nog förklaringen till att resultaten kan uppfattas som "välkammade samtal" snarare än debattlysten skjutjärnsjournalistik.

    Men vi tar till oss av detta och ska se vad vi kan göra för att öka nerven i kommande intervjuer.

     

    Blogger Unknown skrev... (26 februari, 2008 21:45) : 

    Jag har klart för mig förutsättningarna i termer av de resurser/tid som står till förfogande. Möjligen är det för att ni duplicerar ett alltför välbekant TV-format och "leker" intervjuare/journalister. Kanske borde ni helt enkelt skala bort alla sådana ambitioner och istället ha ett samtal, en diskussion just partikamrater emellan. Man kunde ju t.ex. tänka sig att man faktiskt försökte exponera kontroversiella frågor - tänk att sätta tänderna i upphovsrättsfrågorna eller yttrandefrihetsfrågorna och sätta Bodström i centrum.

    Överhuvudtaget borde vi, dvs partiet nyttja medier, kanaler för att föra ut diskussionen - inte för att föra ut linjen.

     

    kommentera