Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  söndag, september 14, 2008

  Halvtid för regeringen Reinfeldt

  Både Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet slår i dag upp stort att alliansregeringen nu har suttit vid makten halva mandatperioden, och gör en summering över den tiden – samt blickar framåt. Länken till DN är dock lite missvisande och går egentligen bara till en kort introtext. Tidningen låter sedan ett flertal olika personer – däribland Fredrik Reinfeldt själv – uttala sig om hans insatser som statsminister.

  Samtidigt presenteras i dag en ny opinionsundersökning som tyder på att om dagens siffror står sig fram till september 2010, så blir valet en promenadseger för socialdemokraterna, miljöpartiet och vänsterpartiet. I Sifos septembermätning skiljer det 14,9 procentenheter mellan blocken. Den successiva minskning av gapet som skett sedan i början av året ser nu ut att ha avstannat.

  SvD:s PJ Anders Linder påpekar dessutom att mätningarna är gjorda mitt under partiledarnas pr-offensiv om höstbudgeten, och spekulerar i att väljarna kanske är ”mindre intresserade av miljarder än vad politiker och journalister vill tro och bryr sig mer om värderingar, idéer om framtiden och effektiv kritik av alternativen”.

  Om den analysen stämmer så innebär det möjligheter för socialdemokratin som fått en hel del uppmärksamhet för det framtidsarbete som pågår inom ramen för rådslagsgrupperna och de idéer som framkommit den vägen. Den stora frågan är bara om intresset står sig, och att de många spännande förslag som framkommit faktiskt resulterar i en politik man tillsammans med ett eller flera samarbetspartier är beredd att gå till val på.

  Andra skriver intressant om , , , .


  Kommentarer om "Halvtid för regeringen Reinfeldt"

   

  Anonymous Anonym skrev... (14 september, 2008 16:43) : 

  Nu kommer alliansen tillbaka
  Svenskarna vill inte ha tillbaka socialismen.

  Alliansen kommer att vinna 2010

  Hans

  PS Sahlin som stadsminister??-
  hon kan ju inte ens ta hand om sin egen ekonomi.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (14 september, 2008 16:48) : 

  Hans, läste du inte eller missförstod du opinionsundersökningen? Stödet för allianspartierna minskar ju. Och "socialism" är nog inget som s och de andra oppositionspartierna lär gå till val på. Dessutom heter det statsminister...

   

  kommentera