Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  måndag, oktober 17, 2005

  Kampsportsförbud på gång

  Regeringen vill förbjuda kampsporter som innebär våld mot huvudet, uppger TT. Ett lagförslag som i dag lades fram av justitiedepartementet innebär att kampsporter som tillåter slag eller sparkar mot huvud inte får anordnas utan tillstånd av länsstyrelsen. Och tillstånd ges endast om tävlingsregler och säkerhetsbestämmelser "är godtagbara för deltagarnas säkerhet".

  "Förslaget innebär att den väl organiserade kampsporten som har hög säkerhet för deltagarna kan fortsätta", säger idrottsminister Bosse Ringholm i ett pressmeddelande. "Det är viktigt att värna om den allsidiga motion och de sociala värden som kännetecknar träning och tävling inom den breda kampsporten", fortsätter han, och tycker det är "beklagligt att den ofta förknippas med den negativa bild som den mest våldsfixerade och extrema kampsporten ger". Men förihelvete, Bosse: det är ju du som målar upp en negativ bild av kampsport som våldfixerad och extrem!

  Läs mer om detta här och här.


  Kommentarer om "Kampsportsförbud på gång"

   

  Anonymous Anonym skrev... (17 oktober, 2005 18:30) : 

  Jag undrar om inte Bosse "jag tittar alltid på tv-sporten på morgonen för att se så att jag inte har missat något av gårdagskvällens fotbollsmål som borde ha visats i Sportnytt redan på kvällen" Ringholm skulle fundera lite över skadekvoten fotboll/kampsporter. Jag har själv ingen statistik på det, men skulle inte bli ett dugg förvånad om det visar sig att fotbollen uppvisar större skaderisk för utövarna än vad kampsporter gör.

   

  Blogger magnus skrev... (18 oktober, 2005 02:18) : 

  Ofattbart!

  Bättre att förbjuda kamphundar (såna där vita stora huvuden med enorma käkar på en liten hundkropp). Åtminstone för vem som helst att ha men i synnerhet socialt missanpassade, våldsbrottsdömda och liknande.

   

  Blogger CV skrev... (18 oktober, 2005 07:55) : 

  Skulle du skicka dina barn att tävla i full contact-sporter där de kan bli knockade?
  Vad vuxna gör är en sak, men jag tycker ändå inte att fullkontaktkarate är speciellt lämpligt för åttaåringar.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (18 oktober, 2005 09:26) : 

  Jag skulle vara väldigt orolig över mina hypotetiska barn vad de än ägnade sig åt: fotboll, dataspel, taekwondo, ridning eller politik, t ex. Otäckheter händer överallt. Att idrottsklubbar har åldersgränser för vissa tekniker eller tävlingar har jag inga problem med alls. Moralistisk lagstiftning har jag däremot stora problem med!

   

  Anonymous Anonym skrev... (19 oktober, 2005 12:38) : 

  För övrigt undrar jag vart det är vanligast med svarta pengar, inom kampsporterna eller fotbollen?
  Kanske något för Bosse "det är så svårt att hålla reda på alla dessa reseräkningar så att de redovisas på rätt sätt" Ringholm att fundera över när han ändå är i lagstiftningstagen?

   

  Kampsportsförbud på gång'">kommentera